Veel animo voor subsidie energie om woning te isoleren

De Rijksoverheid schreef op haar website dat zij de afgelopen vijf maanden zo’n 10.000 aanvragen hebben ontvangen voor de subsidie woning isolatie. De Rijksoverheid was een campagne gestart over energie besparen. Zo kunnen woningeigenaren 20% subsidie ontvangen wanneer er word gekozen voor 2 of meerdere isolatie maatregelen. De subsidie kan een duwtje in de rug zijn voor de eigenaren wanneer zij nog schromen om te investeren.

10.000 subsidieaanvragen de afgelopen 5 maanden

De subsidiepot bedroeg 60 miljoen euro waarvan de helft al is aangevraagd. Woningeigenaren die woningen bezitten die bijvoorbeeld zijn gebouwd in de jaren 70 of daarna hebben behoefte aan isolatie. De woningen zijn slecht geïsoleerd waarbij de gevel of vloeren een opknapbeurt behoeven. Ze zijn dan ook meer kwijt aan energiekosten en met het isoleren van de woning kunnen zij energie besparen.

Isoleren levert geld op

De campagne maakt duidelijk dat investeren in goede isolatie niet duur hoeft te zijn dankzij de subsidie die ervoor verstrekt word. Eenmaal geïsoleerd zien woningeigenaren de besparing terug in de energiekosten. In tien jaar kunnen zij hun investeringskosten dus terugverdienen. Op Energiebesparendoejenu.nl kan er worden bekeken wat de kosten zijn voor het isoleren van de woning. Ook word er aangegeven hoeveel men besparen kan met muurisolatie en vloerisolatie, of het isoleren van de ramen en het dak.

Twee fase campagne van start Energie besparen doe je nu

Er zit nu nog 30 miljoen in de subsidiepot en vandaag gaat de tweede fase van de campagne van start. Behalve het besparen op de energiekosten gaan woningeigenaren er ook op vooruit in comfort. Voor twee maatregelen bedraagt de subsidie 20% dus wanneer er word gekozen van het isoleren van de spouwmuur dan kan er zo’n 550 euro per jaar bespaard worden. De vloer isoleren levert een besparing op van 210 per jaar. Opgeteld is dat een besparing van €760 per jaar.

Plaats een reactie