Ventileren in de sauna

Ventileren in de sauna is in principe net zo belangrijk als ventileren in de badkamer. Net als in de badkamer, bevat een sauna namelijk ook vocht en warme lucht. Dat kan niet alleen schimmels veroorzaken, maar ook bacteriën en virussen voelen zich hier thuis. Uiteraard is dat niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Ventileren in de sauna is daarom erg belangrijk. Gelukkig is dat ook nog eens bijzonder eenvoudig. Daarover leest u meer in dit artikel.

Ventileren in de sauna met een ingebouwd ventilatiesysteem

Veel sauna’s beschikken over een ingebouwd ventilatiesysteem. Dat maakt het ook wel erg gemakkelijk om te ventileren. Doorgaans is dit systeem in de cabine gebouwd. Via dit hulpmiddel kunt u dus ook erg eenvoudig ventileren in de sauna. Ventileren in de sauna is belangrijk voordat u de sauna instapt, maar ook als u er weer uitgaat. Zet de deur van de sauna daarom bij voorkeur ook altijd even open als u er onderweg stapt. De ruimte zal op die manier veel sneller opdrogen, waardoor de kans op schimmels dus ook veel minder groot is. Als u dan de volgende keer weer in de sauna stapt, weet u dat u weer onder een frisse sauna stapt.

Ventileren is ontzettend belangrijk

Niet alleen ventileren in de sauna is erg belangrijk. Ook in uw woning is ventileren bijzonder belangrijk. Als u goed ventileert, voorkomt u daarmee bacteriën, virussen en schimmels. Iedere dag komt er weer vieze lucht in uw woning. Dat ontstaat al door ademen, maar ook door koken of de was dat aan het drogen is. Continu ventileren is daarom ook erg belangrijk.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder besteden aan uw energierekening? Dat kan! U kunt namelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt bijzonder eenvoudig. U kunt namelijk aangeven wat uw postcode + huisnummer én verbruik is en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Vervolgens kunt u overstappen binnen slechts enkele minuten. Zo eenvoudig werkt het. Met een overstap kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Wacht daarom niet langer en stap ook over.

Plaats een reactie