Ventileren in een nieuwbouwwoning

Ventileren is ontzettend belangrijk. Het is niet alleen belangrijk in een oude woning, maar misschien wel nog belangrijker in nieuwbouwwoningen. Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zit er doorgaans nog veel vocht in het huis. Daarnaast zult u misschien nog moeten verven, waardoor er ook ‘foute’ lucht ontstaat. Gelukkig zijn er vaak al ventilatiekanalen aangelegd in de badkamer, toiletkamer en keuken. Echter moet er dus wel goed geventileerd worden. Hoe kunt u ventileren in een nieuwbouwwoning? U leest het in dit artikel.

Goed geïsoleerde woning moet goed geventileerd worden

Een goed geïsoleerde woning moet goed geventileerd worden. Er komt namelijk bijna geen verse lucht binnen als u alle ramen en deuren gesloten hebt. Bij oudere woningen zijn nog wel kieren aanwezig waar lucht doorheen komt. Bij nieuwbouwwoningen is dat niet het geval. Ventileren in een nieuwbouwwoning is daarom erg belangrijk. U kunt het beste ieder moment van de dag ventileren in een nieuwbouwwoning. Dat betekent dus 24 uur per dag.

Extra ventilatie

Het is ontzettend belangrijk om goed te ventileren in een nieuwbouwwoning. Daarvoor kunt u er ook voor kiezen om extra ventilatie aan te laten leggen. Breid het ventilatiesysteem daarom uit door te kiezen voor meerdere ventilatiepunten in uw woning. U kunt bijvoorbeeld extra ventilatieroosters laten maken bij de ramen. Beschikt u over een huurwoning? Dan is het belangrijk dat u daarvoor toestemming vraagt bij de woningbouwvereniging. Bij een koopwoning kunt u dat uiteraard gewoon direct doen.

Regels rondom ventilatie

Bij nieuwbouwwoningen wordt standaard een ventilatiesysteem geregeld. Dat is zelfs sinds 2006 verplicht. Een goed systeem zorgt voor een goede luchtkwaliteit, meer comfort en een betere energieprestatie. De eisen voor de energieprestatie zijn in de laatste jaren steeds meer aangepast. Dat is immers steeds strenger geworden. De ventilatiesystemen zijn daardoor ook complexer dan ooit. Wilt u extra ventilatie laten aanleggen? Raadpleeg dan altijd een expert.

Geld besparen?

Wilt u graag geld besparen op uw energierekening? Profiteer dan direct van onze energie aanbiedingen. U kunt gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. U voert hierbij simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Plaats een reactie