Verhuizing

Wanneer u verhuist kunt u ervoor kiezen om bij uw huidige energiebedrijf te blijven. Of u stapt over naar een ander energiebedrijf. In beide gevallen is het belangrijk dat u minstens vier weken voor de gestelde verhuisdatum doorgeeft dat u gaat verhuizen.

Meterstanden correct invullen en tijdig opsturen

Wanneer u uw verhuisdatum heeft doorgegeven ontvangt u een meterstanden formulier. Hierop vermeldt u uw meterstanden deze stuurt u vervolgens weer op naar uw energiebedrijf. Deze stuurt u een eindafrekening voor het verbruik. Het energiebedrijf is verplicht dit binnen 8 weken retour te zenden.

Doe dit het liefst wel op tijd want u wilt voorkomen dat er een schatting van uw verbruik word gemaakt. Dit valt meestal niet in uw voordeel. Tevens kunt u aan de hand van uw eindafrekening bekijken of de meterstanden overeenkomen met wat u ingevuld heeft. Dit is ook ter verduidelijking naar de nieuwe bewoner die na u uw oude huis gaat bewonen. Zo voorkomt u onduidelijkheden in wie wat heeft verbruikt na de verhuizing.

Uw nieuwe energiebedrijf brengt uw netbeheerder van uw verhuizing op de hoogte. Wanneer u verhuist naar een andere regio kan het zijn dat u ook een nieuwe netbeheerder toegewezen krijgt. Rekeningen van de netbeheerder hoeft u niet meer te verwachten. De energieleverancier int de bedragen die bestemd zijn voor de netbeheerder. En draagt ze vervolgens aan de netbeheerder af.

U gaat een nieuwbouwwoning bewonen

Wanneer u een nieuwbouwwoning betrekt dan worden uw meterstanden opgenomen door de aannemer die uw huis gebouwd heeft. Uw netbeheerder zal u vertellen dat u zich bij een energiebedrijf moet aanmelden. Ook dit dient tijdig geregeld te zijn. Anders loopt u kans dat de netbeheerder de levering stopzet. Daarna nog eens een energiebedrijf aanmelden kost dan geld. Want de netbeheerder moet dan de aansluiting weer activeren. Hier zijn kosten aan verbonden.

U blijft bij uw huidige energiebedrijf

Dan rest u gewoon om uw verhuisdatum door te geven. De energieleverancier zorgt er dan voor dat u tijdig energie en gas geleverd krijgt. Schrijf wel de meterstanden op zodat er geen onduidelijkheden bestaan. Voor de eindafrekening van het oude adres kunt u uw meterstanden doorgeven.

Bekijk op Energievergelijking.nl of het de moeite waard is om te verhuizen naar een ander energiebedrijf.

 

Plaats een reactie