Verouderde belastingregels hinderen opslag groene stroom voor elektrische auto

elektrische autoMet de huidige belastingregels is het opslaan van groene energie voor een elektrische auto duur en dat hoeft niet. PWC heeft een onderzoek afgerond waaruit dit bleek. Vooral wanneer zonne-energie overdag wordt opgeslagen en op dezelfde dag nog gebruikt word dan word er twee keer energiebelasting betaald. Ook houdt de huidige heffing van de energiebelasting volgens PWC er geen rekening mee of een elektrische auto efficiënt is of niet.

Salderingsregeling aanpassen voor opslag groene stroom elektrische auto

Op deze manier ontstaat er ook veel onduidelijkheid voor de consument en zou de huidige energiebelasting verlaagd moeten worden. De Salderingsregeling zou beter moeten worden ingericht voor het opslaan van groene energie. Vraag en aanbod zouden met een nieuwe regeling in balans kunnen worden gebracht wanneer de elektrische auto als opslag zou worden gebruikt. Als de elektrische auto op tijden word opgeladen wanneer er weinig vraag naar groene energie is dan wordt dit niet beloond.

Meer dan 1 mln elektrische auto’s verkocht afgelopen jaar

Zo is het ook niet mogelijk om te kiezen voor de soort stroom die op een laadpaal komt. Een laadpaal is verbonden met een een aansluiting op het elektriciteitsnet waarvoor één energieleverancier beschikbaar is. Het aantal elektrische auto’s is in 2016 gegroeid en er zijn er meer dan 1 miljoen van verkocht. Nu het aandeel groene stroom groeit komen we in de toekomst in de positie dat het aanbod de vraag overstijgt. Op die momenten zou er groene stroom opgeslagen kunnen worden met de elektrische auto’s.

Verlaag het belastingtarief voor elektrische auto

De elektrische auto die efficiënt en duurzaam is zou een verlaagd belastingtarief kunnen krijgen op deze manier wordt de gebruiker ervan beloond wat nu niet het geval is. Ook de tarieven verschillen van elkaar wanneer men gebruik maakt van een openbare laadpaal dan is dit tarief veel hoger. Laad men de auto bij grotere bedrijven of instellingen? Dan is het tarief een stuk lager. Op deze manier kan de markt voor laadpalen niet innovatief werken en uitbreiden.

Plaats een reactie