Wat is het verschil tussen vaste energieprijzen en variabele energieprijzen?

Energieleveranciers mogen hun variabele energieprijzen ieder half jaar op 1 januari en op 1 juli van ieder jaar aanpassen.

Wilt u niet dat uw energieleverancier de energieprijzen halfjaarlijks kan veranderen? Dan kunt u kiezen voor vaste energieprijzen.

Vaste energieprijzen kunnen tijdens de looptijd van het energiecontract niet veranderen. Kiest u voor een energiecontract van bijvoorbeeld 3 jaar, met vaste energieprijzen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw energieleverancier kan de energieprijzen niet veranderen voor een periode van 3 jaar.

Bij variabele energieprijzen kunnen de energieprijzen tussentijds wel worden veranderd, dit brengt dus een risico met zich mee. Want als de energieprijzen stijgen, dan stijgt ook uw energierekening. Het voordeel is daarentegen dat wanneer de energieprijzen dalen uw energierekening ook mee naar beneden daalt.

Vaste en variabele energieprijzen vergelijken doet u gratis en snel met onze energievergelijker. Vink in de filteropties variabel of vaste prijs aan om het verschil te vergelijken.

4.5/10 - (62 stemmen)

Plaats een reactie