Verzekeraars doen aan duurzaam beleggen

duurzameenergie

Het VBDO heeft een onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van verzekeraars in hun beleggingsbeleid. Er zijn 29 verzekeraars onderzocht, uit het onderzoek werd duidelijk dat de grote verzekeraars meer aan duurzaam beleggen doen dan de kleinere verzekeraars.

Grote verzekeraars zijn actiever in hun beleggingsbeleid

De grote verzekeraars hebben een groter aandeel in duurzaam beleggen dan een verzekeraar van gemiddelde grote. De kleinere verzekeraars blijven in het onderzoek ook niet achter, ONVZ bijvoorbeeld en BNP Paribas Cardiff deze kleine verzekeraars hebben een hoge score in de benchmark, BNP Paribas Cardiff staat in de top 10 van de benchmark. In de top 10 van de benchmark scoorden ASR Nederlands, REAAL, en Zwitserleven  het hoogst.

Maarten Edixhoven Zwitserleven: Wij denken graag vooruit en voelen ons verantwoordelijk voor de duurzame toekomst van onze deelnemers.

De verzekeringsbranche word vergeleken met de pensioenfondsbranche en de vergelijking daarmee toont dat de verzekeringsbranche minder presteert qua duurzaam beleggen dan de pensioenfondsen. De pensioenfondsen met hun vermogens kunnen bijdragen aan het verduurzamingsbeleid in 2020, zij investeren iets minder dan 0,5 % in groene energie.

Uit het onderzoek kwam verder ook voort dat er weinig transparantie word geboden door de verzekeraars, zo kan moeilijker in kaart gebracht worden welk beleid er word gevoerd met betrekking tot duurzaam beleggen. Zo zijn er negen verzekeraars die geen informatie verschaffen op hun website met betrekking tot hun duurzaamheidsbeleid. Het VBDO heeft vragenlijsten verzonden naar de onderzochte partijen, de pensioenfondsen hebben deze allemaal ingevuld retour gezonden, 30% van de onderzochte verzekeraars heeft deze vragenlijst niet ingevuld en retour gezonden. Het VBDO zou graag zien dat de verzekeraars meer transparant worden over hun beleggingsbeleid.

Plaats een reactie