Vraag naar zonnepanelen in Suriname neemt toe dankzij stroomtekort

zonnecellen

Dankzij aanhoudende stroomtekorten in Suriname neemt de vraag naar zonnepanelen steeds meer toe. Het land heeft voldoende zonne uren om zonne-energie op te kunnen wekken. De regering van Suriname zou meer moeten ondernemen om het consumenten makkelijker te maken om zelf haar eigen stroom te produceren.

Verlaag de importheffing en bespaar op kosten en niet op energie

Zo zou de importheffing op zonnepanelen verlaagd kunnen worden. Desalniettemin neemt de vraag steeds meer toe. Steeds vaker zijn er stroomtekorten in Suriname omdat bestaande energiecentrales simpelweg niet aan de vraag kunnen voldoen. De prijzen voor energie worden hierdoor ook steeds hoger. Het beste zou zijn als de regering met een plan zou komen om consumenten te ondersteunen hierin. De consumenten moeten steeds vaker bezuinigen op het gebruik van airconditioning en andere apparaten, en airconditioning is nodig in het warme Suriname.

Wanneer de importheffing verlaagd zou worden kan het de consument tot 30% besparen op de aankoop van zonnepanelen.

2 gedachten over “Vraag naar zonnepanelen in Suriname neemt toe dankzij stroomtekort”

  1. ik wil graag een huis in suriname bouwen, en ik wil afhankelijk zijn van engerie, ik zou graag willen weten hoeveel het mij gaat kosten om dit te gebruiken, en als er een mogelijkheid bestaat om de teveel gebruikt opgewekte engerie te verkopen aan de staat ……////

    Beantwoorden

Plaats een reactie