Vrije energiemarkt

Vrije energiemarkt wat is dat? Dankzij de liberalisering van onze energiemarkt hebben wij nu zelf in de hand welke energieleverancier wij kiezen. De energieleveranciers wedijveren hierdoor meer met elkaar, en dit zorgt mede ook voor scherpere energie en gastarieven.

Vrije energiemarkt betekent vrij kiezen

U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt ook in de energiemarkt. Zelf kiezen en dat is wel zo fijn. Niet meer vastzitten met één of ander wurgcontract bij steeds dezelfde energieleverancier. Daar is de vrije energiemarkt ook op toegespitst. U kunt bijvoorbeeld uw gascontract bij een Essent afsluiten en uw elektra contract bij een Nuon. Dat is het mooie van de liberalisering.

Sinds liberalisering 2004 steeds meer nieuwe energieleveranciers

Met de liberalisering in 2004 zijn er ook een groot aantal energieleveranciers bijgekomen, en een groot aantal vergelijkingssites. Voorheen kon u ook deur aan deur verkopers aan de deur verwachten met een mooi aanbod van een desbetreffende energieleverancier. Maar wegens veel klachten zoals overlast en gedwongen verkoop is deze deur aan deur verkoop afgenomen. Zo kwamen hiervoor online vergelijkingssites in de plaats. Het mooie van een online vergelijkingssite is dat u niet gedwongen wordt om voor een bepaalde energieleverancier en hun product te kiezen.

Kies de goedkoopste energieleverancier en stap over

Wij van Energievergelijking.nl dwingen u tot niks. We staan u bij in uw keuze voor een bepaald product en mocht u dat willen het overstapproces. De dienstverlening van de grote energieleveranciers is een stuk beter geworden, en vlak de kleine energieleveranciers ook niet uit. Zij moeten het juist hebben van nieuwe klanten dus ook zij doen hun best om u een zo goed mogelijk product aan te bieden met de bijbehorende service. U mag kiezen waar u zich goed bij voelt. En neem altijd de tijd om tot een weloverwogen beslissing te komen. Zo weet u zeker dat u met een goed gevoel gaat overstappen. Energiebedrijven vergelijken doet u met onze vergelijker.

4.1/10 - (59 stemmen)

Plaats een reactie