VS op koers om netto exporteur van elektriciteit te worden

windenergie

Het Amerikaanse energiebureau EIA heeft in een studie geconstateerd dat de Verenigde Staten op koers ligt om in de toekomst een netto exporteur in elektriciteit te kunnen worden.

VS kan straks zelf energie exporteren

Door het stijgen van de gas en olieproductie en vooral in schaliegas, en het aandeel in de duurzame energieproductie kan de VS zich in de nabije toekomst zichzelf voorzien van elektriciteit en is het niet meer afhankelijk van de buitenlandse import energie.

Duurzame energie zal enorm groeien in de komende 20 jaar

Het totaal in de duurzame energiesector afkomstig van zonne-energie en windenergie zal tot aan 2040 groeien met 72%. Het rapport onderstreepte zelfs het feit dat de prognoses voor beide sectoren een centrale rol gaan spelen in de Amerikaanse energiesector.

Door de aanhoudende groei in de olie en aardgasproductie zal de VS vanaf 2020 tot en met 2030 geen energie meer hoeven in te voeren. In 2040 zal het aandeel in wind en zonne-energie twee derde van de energiebehoefte bedragen. Windenergie kan zelfs hydro energie vervangen als de grootste duurzame energiebron.

Bron: Nu.nl

Plaats een reactie