Waarom kiezen voor zwarte zonnepanelen?

Zwarte zonnepanelen zijn, op moment van schrijven, de meest populaire zonnepanelen. Deze zwarte zonnepanelen kunnen goed gemonteerd worden op donkere daken én bovendien is de opbrengst hoger dan bij blauwe zonnepanelen. Welke kleur heeft uw voorkeur?

Tip: wilt u graag besparen op uw energierekening? Maak dan gebruik van onze handige energievergelijker en bekijk wat u kunt besparen!

Verschillende kleuren beschikbaar

Zonnepanelen zijn leverbaar in de meest uiteenlopende kleuren. De meeste mensen kiezen echter voor zwarte zonnepanelen. Deze kiest men in eerste instantie niet voor het rendement, maar omdat het er gewoonweg mooi uitziet. Deze modellen zijn bovendien ook beschikbaar in veel verschillende modellen.

De verschillende typen zonnepanelen

In principe zijn er drie verschillende soorten zonnepanelen waar u uit kunt kiezen. Ieder model is weer te onderscheiden met een eigen karakter en een eigen rendement. De drie typen zijn als volgt.

Zwarte zonnepanelen

Zoals gezegd zijn de zwarte zonnepanelen de meest populaire modellen. Zowel het frame als de achtergrond zijn zwart. Daarmee ziet het er ook gewoonweg strak uit. Bovendien lijkt het een geheel en dat ziet er wel zo fraai uit. Een ander voordeel van zwarte zonnepanelen is dat deze panelen het meeste rendement opleveren. Zwarte zonnepanelen zijn echter ook iets duurder.

Blauwe zonnepanelen

Na zwart komt blauw. Dit frame is vaak wit of zilverkleurig. Soms kunnen de zonnecellen iets afwijken van vorm en kleur, maar het is in ieder geval blauw. Deze modellen zijn iets goedkoper, maar hebben ook iets minder rendement. Als u echter een groot dak heeft, kunt u deze prima nemen. Vindt u de blauwe kleur juist mooi? Dan kunt u deze uiteraard ook nemen.

Dunnefilmpanelen

De dunnefilmpanelen zijn de goedkoopst verkrijgbare variant. De opbrengst per vierkante meter valt echter ook zeer tegen. Bovendien is de levensduur iets korter. Onder bewolkte omstandigheden presteren deze panelen overigens wel beter.

Welke type zonnepaneel kiest u?

Uiteraard kunt u zelf de keuze maken uit een bepaald type zonnepaneel. Dat hangt voor een groot gedeelte af van uw persoonlijke voorkeuren, maar ook is het belangrijk om naar het rendement te kijken. Vindt u het uiterlijk vooral belangrijk? Dan kunt u wellicht voor blauwe of zwarte zonnepanelen kiezen. Wilt u liever iets goedkoper uit zijn? Dan zijn de dunnefilmpanelen ook een aanrader.

Zwarte zonnepanelen zijn, wat ons betreft, het meest interessant. Deze vallen nauwelijks op bij donkere daken, hebben een hoog rendement en brengen meer energie op bij direct zonlicht. De modellen zijn erg betrouwbaar.

Een lagere energierekening

Als u kiest voor zonnepanelen, zult u gegarandeerd een lagere energierekening krijgen. Immers kunt u uw energie zelf opwekken. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Er worden namelijk minder fossiele brandstoffen gebruikt. De kosten voor zonnepanelen zijn in de laatste jaren ook nog eens flink gedaald. Dat maakt het ook echt betaalbaar. Binnen zes tot zeven jaar heeft u uw investering terugverdiend. Vervolgens kunt u nog zo’n 20 jaar genieten van gratis energie. Bovendien verhoogt het de waarde van uw woning. Het energielabel van uw woning wordt eveneens verbeterd. Een win-winsituatie dus.

Nóg meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Zorg er dan ook voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. U kunt gemakkelijk energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

Plaats een reactie