Waarom langdurig vastzitten aan de energieleverancier niet verstandig is

overstapservice

Meest gehoorde reden waarom men nog zo lang bij zijn energieleverancier zit is toch wel: We willen geen gedoe met overstappen. Vooral de oude garde denkt daar zo over en menen wel goed te zitten bij hun energieleverancier. Want ze hebben nooit problemen ervaren en ze betalen al jaren hetzelfde voorschotbedrag.

Blijven loont niet overstappen wel

Lekker makkelijk en geen gedoe inderdaad maar of het financieel nu zo verstandig is? Natuurlijk rept uw energieleverancier met geen woord over de vernieuwde en meestal verlaagde energie en gasprijzen. En nee in de energiemarkt werkt het niet zo dat u word beloond voor loyaliteit. En als dat al beloond word krijgt u in de meeste gevallen een karige korting van 5%. U bent degene met vele anderen die ervoor zorgen dat de energieleverancier winst kan maken. En met winst maken is niets verkeerd maar u ontzegt u zelf een flinke welkomstbonus.

Welke cashback korting kiest u?

De nieuwe klanten die worden overladen met welkomstbonussen, actiekortingen,of een cashback noem maar op. Maar u betaalt jaar in jaar uit hetzelfde voorschotbedrag en dat kan veel goedkoper. Ook het aangaan van een langdurig energiecontract biedt niet veel voordelen ook al word het wel zo voorgeschoteld. Want drie jaar vastzitten of nog erger vijf jaar vastzitten betekent dat u de welkomstbonussen misloopt die ieder jaar weer verkrijgbaar zijn. En stapt u wel over? Dan betaalt u een prijs voor het niet loyaal zijn omdat u kiest voor een andere partij.

Voortijdig overstappen kost geld en dat hoeft niet

De overstapboete word dan in rekening gebracht omdat u besloot tussentijds op te stappen. Blijven word niet beloond en weggaan word afgestraft. Daarom kunt u het beste gewoon kiezen voor een energiecontract die maar een jaar loopt. Natuurlijk geeft het geen gedoe als u weet dat u vijf jaar aan dezelfde energieleverancier uw voorschotnota betaalt. Maar er kan zoveel veranderen in dat tijdsbestek want misschien neemt uw energieverbruik toe, dan gaat u meer betalen en dat gaat volgens het tarief wat u bent overeengekomen.

Ieder jaar energie en gas vergelijken

En de kans is groot dat een andere energieleverancier zijn prijzen heeft verlaagd dan is het toch fijn dat wanneer uw verbruik toegenomen is dat u alsnog kunt besparen op uw energiekosten. Elk jaar opnieuw de prijzen voor energie en gas vergelijken levert gewoon echt geld op. Bereken slim en u kunt elk jaar weer besparen op de kosten voor uw energierekening. Welke energieleverancier u ook kiest dat is aan u maar zorg dan wel dat de overeenkomst niet langer duurt dan een jaar.

De energievergelijker van EnergieVergelijking.nl zoekt de goedkoopste energie voor u

Kiezen voor een andere energieleverancier levert een besparing op van honderden euro’s per jaar. Kom overeind en begin dan ook met het maken van een prijsvergelijking energie met de energievergelijker. Kijken kost namelijk niets en heeft u de goedkoopste energie gevonden? Dan beslist u zelf of u overstapt of niet.

Plaats een reactie