Wanneer is het juiste moment om te wisselen van energieleverancier?

energierekening vergelijken

Dus uw einddatum van uw huidige energiecontract is in zicht en u wilt graag weten wanneer het juiste moment geschikt is om over te stappen naar een andere energieleverancier? Het eerste antwoord staat hierboven al vermeld, want u kunt het beste overstappen wanneer uw einddatum in zicht is, zo voorkomt u een overstapboete die u in rekening kan worden gebracht en dat is zonde.

We willen geld besparen op de energierekening

De achterliggende gedachte bij u is waarschijnlijk geld besparen op uw maandelijkse energiekosten want deze nemen een grote hap uit uw budget weg. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw energiecontract voor onbepaalde tijd is, en in dat geval kunt u sowieso overstappen naar een andere energieleverancier.

Check uw einddatum op uw energiecontract eerst

Dus nadat uw einddatum van uw energiecontract is afgelopen dat is voor u het juiste moment om te wisselen van energieleverancier. Belangrijk is het verbruik van energie en gas over het afgelopen jaar, want met deze cijfers kunt u een precieze energievergelijking maken. Wanneer u deze niet heeft zorg dan dat u deze informatie verzameld, anders is de energievergelijking een schatting.

Starten met een energie vergelijk

Dus zit u er klaar voor en heeft u alles bij de hand? Dan kunt u in dat geval direct beginnen met energie vergelijken. Het zoeken naar de goedkoopste energie kan nu beginnen. Houd er wel rekening mee dat u een energie vergelijk maakt op basis van uw gemiddelde gebruik over een jaar, dus wanneer uw energieverbruik toeneemt of afneemt zal dit niet zorgen voor een lager voorschotbedrag.

Eindafrekening afwachten? Hoeft niet

Soms zijn er klanten die niet durven te wisselen van energieleverancier omdat ze hun eindafrekening willen afwachten. U weet zelf of u meer heeft verbruikt of niet, dus u kunt voor de zekerheid een hoger verbruik aangeven om verrassingen te voorkomen. U hoeft in ieder geval niet bang te zijn om over te stappen want dit kan u juist veel geld besparen laat u daarom ook niets anders wijs maken.

Kies 1 jaar met een welkomstpremie

Bijbetalen bij het wisselen van energieleverancier gebeurt alleen wanneer je je contract vroegtijdig opzegt vandaar dat wij aangeven dat u het beste kunt wisselen na uw einddatum. Ook is het afsluiten van een energiecontract van een jaar een pré zodat u met het verstrijken van de maanden alvast kunt gaan rondkijken. Veel energieleveranciers bieden u namelijk aantrekkelijke welkomstpremie’s zodat u eigenlijk niets anders kunt dan overstappen.

Stap ieder jaar over niet eens in de drie jaar

Een welkomstpremie bij een één jarige overeenkomst is veelal beter dan de welkomstpremie’s die geboden worden bij een drie jarige overeenkomst. De korting mag misschien hoog lijken maar u verbind zich dan ook drie jaar lang aan de energieleverancier waardoor u in de tussentijd niet mag overstappen zonder een boete hiervoor te betalen.

1 gedachte over “Wanneer is het juiste moment om te wisselen van energieleverancier?”

  1. IK stap ieder jaar over. Maar doe dat zo`n maandje voor het eind van de looptijd. Nu staat er bij u nergens iets over gratis overstappen zonder de welkomstpremie mis te lopen. Hoelang dat van te voren kan, zodat ik per einddatum direct een nieuwe energieleverancier heb, daar zijn wel regels voor maar die zie ik nergens bij u. Wat zijn die regels?

    Beantwoorden

Plaats een reactie