Warme truiendag 10 februari 2017: hoeveel gaat u besparen?

warmetruiendag-2017Warme Truiendag is bedoeld om die dag gezamenlijk minder energie te verbruiken. Sinds 11 jaar organiseert energieleverancier Greenchoice samen met Klimaatverbond Nederland deze dag. Op warme truiendag wordt de verwarming standaard één graad lager gezet. Hiermee wordt al snel 6% energie bespaart en automatisch bespaart men hiermee ook de CO2 uitstoot.

Las vaker een Warme Truiendag in en bespaar energie

Energie besparen met een warme trui is een super initiatief om zoveel mogelijk te besparen. Maar waarom houden we niet vaker een zo’n dag? Met een warme trui extra voelt u de koude immers niet en de verwarming kan hiermee vaker een graadje lager gezet worden. U bespaart op uw energierekening waardoor u minder hoeft te betalen voor uw energiekosten.

Bespaar 1500 kg CO2 per jaar met meerdere besparingstips

Nu we veel meer voor gas moeten betalen is besparen op het gasverbruik niet eens zo’n raar idee. Door minder gas te verbruiken verlagen we de CO2 uitstoot en betalen we dus ook minder voor gas. We hebben in de winter uiteraard vaker gas nodig om de verwarming aan te zetten. Maar een graadje lager en een extra trui aan zorgt voor een lager gasverbruik en een veel lagere gasrekening.

Hoeveel kilo CO2 wilt u besparen?

Zo zijn er meerdere tips om extra te besparen bijvoorbeeld wist u dat door vaker te wassen op een lagere temperatuur dat u ook CO2 bespaart? Daarmee verlaagt u de CO2 uitstoot met 25 kilo CO2 per jaar. En wat te denken van de was buiten hangen? Dat is een verlaging van 110 kilo CO2 uitstoot per jaar. Vervang die oude wasmachine voor een nieuwe energiezuinige variant en u bespaart 190 kilo CO2 per jaar. Bekijk op Milieu centraal de klimaatklapper maar eens en u zult het verschil zien. CO2 of ook wel broeikasgassen zijn enorm schadelijk voor ons milieu. Met de Warme Truiendag kunt u heel veel besparen en daar is deze dag dan ook voor bedoeld.

Start gelijk met energie besparen en bespaar honderden euro’s per jaar

Besparen op de energierekening? Lees dan de verschillend tips die we geven om zoveel mogelijk energie en gas in huis te besparen. Met het verlagen van de kosten voor energie en gas kunnen we onze energierekening namelijk drukken. De kosten die hiermee bespaard worden kunt u eventueel gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine of vaatwasser.

Energie vergelijken en energie besparen levert beide veel geld op

Energie vergelijken is niet hetzelfde als energie besparen of eigenlijk wel, want met energie vergelijken bespaart u op de kosten aan de energieleverancier wat ook weer geld oplevert. Door op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier 2017 zult u weer flink wat geld overhouden. Door alle goedkope energie aanbiedingen met elkaar te vergelijken vindt u de goedkoopste energie voor uw adres.

Plaats een reactie