Wat is isolatieverf?

Een laagje isolatieverf kan zorgen voor een flinke energiebesparing. Wat is isolatieverf precies en hoe werkt dit eigenlijk? Daarover vertellen we u graag meer in dit artikel.

Hoe werkt isolatieverf?

Isolatieverf werkt bijzonder effectief. De effectiviteit daarvan is inmiddels in diverse onderzoeken aangetoond. Uit de praktijk is gebleken dat een besparing van 20 procent mogelijk is. De verf weert vocht van buiten, waardoor er een besparing ontstaat.

De verf bestaat uit kleine keramische bolletjes, bindmiddelen en water. Deze samenstelling zorgt voor een energiebesparing. De vocht uit de gevel wordt naar buiten getransporteerd, terwijl de warmte binnen blijft. Isolatieverf is daarom ook zeker een aanrader.

Tip: profiteer van onze energie aanbiedingen en bespaar gemiddeld 400 euro op jaarbasis.

Vochtige ruimtes

Isolatieverf beschikt over een aantal vochtwerende eigenschappen. Daarmee is het uiterst geschikt voor een verbeterd binnenklimaat, maar ook voorkomt het schimmelvorming in uw woning. Isolatieverf wordt dus ook aangeraden op plaatsen waar vocht problemen kunnen veroorzaken. Hierbij kunt u denken aan de keuken, de badkamer of wellicht het toilet. Hier wordt de verf dan ook steeds vaker toegepast in woningen.

Alternatief voor andere isolatiemaatregelen

Isolatieverf is een prima isolatiemiddel, maar kan niet gezien worden als het alternatief voor andere isolatiemaatregelen. Het kan dus nooit vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of HR-glas vervangen. Echter kunt u het wel natuurlijk wel combineren met andere isolatiemaatregelen. De verf is vooral ideaal wanneer u beperkt bent in andere isolatiemaatregelen. Soms kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u wegens regelgeving of technische beperkingen minder mogelijkheden heeft.

Energie besparen?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan zijn er natuurlijk voldoende energiebesparende maatregelen die u kunt toepassen. Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen. U kunt namelijk ook energie vergelijken en overstappen. Daarmee kunt namelijk profiteren van een welkomstkorting. Dat kan al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s. Via onze energievergelijker kunt u gemakkelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.

Plaats een reactie