Wat is stadsverwarming

logo informatie

Stadsverwarming is restwarmte. Door middel van waterleidingen aangesloten op een netwerk word uw huis verwarmd zonder tussenkomst of opwekking van gas. Deze manier van verwarmen is milieuvriendelijker en er word veel minder aan fossiele brandstoffen verbruikt zoals dat wel gebruikt word bij een centrale verwarming ( CV).

Het verschil tussen CV en stadsverwarming

Een CV word met behulp van gas verwarmd, bij stadsverwarming is dat niet zo. Als u stadsverwarming heeft hangt er dus ook geen CV ketel in huis. Omdat er ook geen boiler is, voorziet uw gemeente ook het warme water uit uw kraan vanaf het netwerk.

Wat kost Stadsverwarming

De tarieven voor uw stadsverwarming worden vastgesteld door uw gemeente. De tarieven wijken in de regel niet veel af van de reguliere gastarieven. In de berekening dient uw gemeente daar ook rekening mee te houden volgens de voorwaarden van Energiened.

En dan is er nog: Blokverwarming

Bij blokverwarming word een hele rij woningen verwarmd door middel van een collectieve ketel die is aangesloten op een warmtenet.

Hoe zit dat dan met overstappen?

U kunt niet overstappen wanneer u aangesloten bent op het warmtenet. Uw gemeente voorziet de huizen die aangesloten zijn op het netwerk van stadswarmte. Mocht u willen overstappen naar een Energieleverancier met betrekking tot uw elektriciteit? Dat kan wel!

Bij het overstappen kunt u aanvinken dat u stadsverwarming heeft. De vergelijker toont dan alle energieleveranciers met alleen een stroomaanbieding.

 

6.4/10 - (135 stemmen)

Plaats een reactie