Wat is vastrecht

Vastrecht is een vast bedrag op de maandelijks te betalen energierekening. U kunt het vastrecht vergelijken met de abonnementskosten op uw telefoonrekening. Bij energieleveranciers zijn de vastrechtkosten meestal verschillend. Het loont daarom de moeite om deze kosten met elkaar te vergelijken.

Hoge en lage vaste maandelijkse energiekosten

Sommige energieleveranciers hanteren bijvoorbeeld een laag vastrecht van 2 euro per maand, maar hebben daar tegenover hogere energietarieven. Andere energieleveranciers hanteren bijvoorbeeld een vastrecht van 5 euro per maand en kunnen daarom lagere energietarieven hanteren. Hebt u dus een heel laag energieverbruik, dan kunt u meestal het beste kiezen voor een energieleverancier met een laag vastrecht en iets hogere energietarieven.

Vastrecht kosten berekenen

Energievergelijking.nl helpt u met het berekenen de vastrechtkosten bij alle energieleveranciers. Zo kunt u gemakkelijk en snel de juiste keuze maken, bijvoorbeeld voor als u wilt verhuizen naar een andere energieleverancier. Energievergelijking.nl houdt rekening met alle kosten. U komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan. Met Energievergelijking.nl weet u precies waar u aan toe bent.

Vastrecht vergelijken

Het vergelijken van de vastrechtkosten is zo gedaan. U vult simpelweg uw gegevens in op onze onafhankelijke energievergelijker en klikt op bereken nu. U ziet vervolgens alle energieleveranciers gesorteerd op prijs met de goedkoopste aanbieder bovenaan de lijst.

Om de vastrecht kosten te bekijken en te vergelijken klikt u op de in het blauw weergegeven link van de energiekosten. U ziet dan een volledig en actuele specificatie van de energierekening bij de desbetreffende energieleverancier op basis van uw persoonlijke energieverbruik en voorkeuren. Wilt u nu weten wie voor u het meest voordelig is? Ja, start dan nu met energie vergelijken en bespaar honderden euro’s op uw energiekosten!

Plaats een reactie