Wat krijgt u vergoed bij een stroomstoring?

goedkoopste stroomOndanks het feit dat ons elektriciteitsnetwerk goed onderhouden word kan het toch voorkomen dat er een stroomstoring ontstaat. Uw stroomlevering wordt dan tijdelijk onderbroken waardoor u zonder verlichting maar ook zonder stroom komt te zitten. Dit is erg vervelend vooral wanneer de stroomstoring zich uren voor blijft doen.

Na vier uur treedt het recht op een financiële vergoeding pas in

Blijft de stroomstoring binnen de perken? Dat wil zeggen binnen de drie uren? Dan kunt u geen aanspraak maken op een financiële compensatie. Zijn er vier uren verstreken? Dan ontstaat er automatische recht op op een bedrag van €35. Duurt de storing nog eens vier uren extra? dan krijgt u per blok van vier uren nog eens €20 extra. We betalen kosten aan de energieleverancier voor het onderhoud van het elektriciteitsnetwerk die deze vervolgens weer afdraagt aan de netbeheerder. Maar het kan altijd voorkomen dat er iets niet goed werkt waardoor er een storing in de stroomlevering kan ontstaan.

Wie is mijn regionale netbeheerder?

Bekijk eerst welke netbeheerder is toegewezen aan u dit kunt u het beste opzoeken op Eancodeboek.nl. De netbeheerder betaalt u automatisch het bedrag waar u recht op heeft binnen een bepaalde termijn. Controleer ook de voorwaarden die de netbeheerder stelt aan een stroomstoring. Let ook op dat wanneer de stroomstoring uw eigen schuld is dat u niets vergoed krijgt.

Grote aansluiting? Dan gelden er andere voorwaarden

Voorts is de grootte van uw aansluiting ook van belang want heeft u een aansluiting die groter is dan 3×25 ampère? Dan gelden er andere voorwaarden en dit kunt u dan het beste opvragen bij uw regionale netbeheerder.

Dien zelf een verzoek in tot compensatie bij de netbeheerder

Wilt u niet afwachten wat de netbeheerder beslist? Dan kunt u zelf de netbeheerder verzoeken om u te compenseren voor de geleden stroomstoring. Geef in het verzoek dan ook duidelijk weer hoelang de storing heeft geduurd en wat de schade is die u heeft opgelopen. De netbeheerder keert maximaal €3500 per getroffen huishouden uit. Hier vindt u een voorbeeldbrief met verzoek om compensatie bij storing. U kunt de brief zo aanpassen naar uw eigen voorkeur.

Plaats een reactie