Wat te doen bij een gasstoring?

gasstoringHeel vervelend maar het komt voor dat u te maken kan krijgen met een gasstoring. U kunt in dat geval de gaskraan dichtdraaien en het storingsnummer bellen van uw netbeheerder. Houdt uw ramen en deuren goed gesloten wanneer het zich in de koude wintermaanden voordoet. Als u een elektrisch kacheltje heeft dan kunt u deze gebruiken om uw woning tijdelijk te verwarmen.

Neem veiligheidsmaatregelen

Loop naar de hoofdkraan die zich bij de gasmeter bevindt en draai deze ook uit. Ruikt u gas in huis? Dan moet u in dat geval wel de ramen en deuren openen om te ventileren. Ga dan ook niet aan de slag met iets waar vuur voor nodig is. Open vuur is namelijk niet aan te raden wanneer er een gaslek in huis is. In geval van een gaslek dient u ook het storingsnummer van uw netbeheerder te bellen. Dan komt er zo snel mogelijk een medewerker van het netwerkbedrijf om het gaslek te traceren.

Wie is mijn netbeheerder?

Weet u niet onder welke netbeheerder uw regio valt? Op de website eancodeboek.nl kunt u dit uitzoeken. Vul de postcode, het huisnummer, straatnaam in en bij marktsegment kiest u voor gas druk dan op zoeken en de naam van de netbeheerder verschijnt in de balk.

Zo blijft u warm

Geen gaslek maar gewoon een storing en uw woning snel verwarmen? U kunt zoals we hierboven schreven een elektrisch kacheltje gebruiken. Sluit de gordijnen want die houden de meeste kou buiten. Schijnt de zon? Klinkt raar maar houdt de gordijnen dan juist open, de zon zal gratis uw huis verwarmen. Kook water en vul een kruik die kan u verwarmen en kruip lekker onder de dekens op de bank.

U krijgt automatisch een vergoeding bij een langdurige storing

Net zoals bij een stroomstoring een vergoeding wordt betaald is dit ook zo bij een gasstoring die buiten uw macht ligt. De vergoeding zal automatisch aan u worden uitbetaald. Wilt u weten wat u vergoed krijgt? Lees dan ook het artikel wat krijgt u vergoed bij een stroomstoring, de bedragen zijn namelijk hetzelfde.

Plaats een reactie