Wat zijn isolatiepanelen?

Goede isolatie is ontzettend belangrijk. Dat zorgt namelijk voor meer wooncomfort. Gedurende de wintermaanden is het warmer in huis, terwijl het in de zomermaanden juist lekker koel is. Daarnaast zorgt goede isolatie ook voor minder geluidsoverlast. De isolatiepanelen worden gemaakt van verscheidene materialen. In dit artikel leest u daar meer over.

De voordelen van isolatiepanelen

Isolatiepanelen kennen meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat u dit op maat kunt maken. Het is daarom perfect als dak-, vloer- of wandisolatie. De isolatiepanelen kunnen strak tegen elkaar aan geplaatst worden en dat zorgt ervoor dat er geen kou langskomt. Eventueel kunnen isolatiepanelen ook gemakkelijk worden vervangen, indien dat nodig is. Dat is ook zeker een belangrijk voordeel, want als dit goed op orde blijft zal er geen warmte ontsnappen uit uw woning. Zo zit u altijd in een lekker warm huis.

Minerale wol

Isolatiepanelen van minerale wol worden doorgaans gebruikt bij het isoleren van zowel platte als schuine daken. In het geval van platte daken kan het ook aan de buitenkant worden aangebracht. Bovendien zijn deze zeer geschikt voor het isoleren van de muren. Ook hiervoor geldt: de minerale wol kan voor zowel de binnen- als buitenmuren gebruikt worden. Voor de kruipruimte kunt u echter ander materiaal gebruiken.

Schapenwol

Schapenwol is ook een erg populaire isolatievorm. Deze isolatiepanelen zorgen er namelijk voor dat het geluid gedempt wordt. Dat is natuurlijk vooral handig als u aan een drukke weg woont. Ook is schapenwol vochtwerend. Minerale wol is goedkoper, maar schapenwol kent toch net iets meer voordelen. Doorgaans wordt het isolatiemateriaal gebruikt voor de binnen- en buitenmuren en voor de binnenzijde van platte en schuine daken. Ook kan schapenwol worden gebruikt voor de kruipruimte. Dat is niet het geval met minerale wol.

EPS

EPS, wat staat voor geƫxpandeerde polystyreen, is een vorm van piepschuim. Dit wordt gebruikt om de lege plekjes op te vullen. Het materiaal is vochtwerend en kan zelf geen vocht opnemen. Daarom is het bijzonder belangrijk om deze isolatiepanelen te gebruiken. EPS kan vrijwel overal geplaatst worden: bij schuine en platte daken, bij de binnen- en buitenmuren en voor de kruipruimte.

Besparen op uw energierekening?

Door goed te isoleren kunt u ontzettend veel energie besparen. Echter kunt u ook op een andere manier nog geld besparen. U kunt er namelijk voor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Indien u jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een aantrekkelijke welkomstkorting. Energie vergelijken is bijzonder eenvoudig. U voert uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Zo gemakkelijk werkt het!

Plaats een reactie