Wat zijn transportkosten en leveringskosten

Transportkosten zijn de kosten die gemaakt worden door het transporteren van uw  energielevering op het bestaande elektriciteits en gasnetwerk. Transportkosten word ook wel als netwerkkosten vernoemd op uw factuur.  Alle Energieleveranciers in Nederland maken gebruik van dit netwerk. De energieleveranciers betalen deze kosten uiteindelijk weer aan de netbeheerders. Iedereen met een energie aansluiting moet transportkosten betalen. Bij het aangaan van een contract gaat u automatisch ook een transportcontract aan met een netbeheerder. Uw energieleverancier brengt u dit weer in rekening. Van het geld van de transportkosten word het elektriciteits netwerk weer onderhouden. Uw netbeheerder is ook degene die u aan en afsluit op het elektriciteits en gasnetwerk. Onder transportkosten valt ook het capaciteitstarief, dit houd in dat uw netwerkbeheerder kosten maken moet voor de capaciteit aan stroom die u geleverd word. Hoe meer stroom en gas u verbruikt hoe meer u hiervoor betalen moet. Iedere regio heeft een aangestelde netwerkbeheerder deze kunt u niet kiezen.

Leveringskosten vermeld op uw factuur?

Nu rijst de vraag: is er een verschil tussen transportkosten en leveringskosten? Ja, hier zit een verschil in. Deze kosten staan dan ook los van elkaar. Het is logisch dat u soms niet begrijpt hoe uw energierekening nu precies opgebouwd is. Vandaar dat  wij u dit hier uitleggen. De leveringskosten zijn de kosten die gemaakt worden door de energieleverancier die uw elektriciteit en/of gas levert. Let u bij het kiezen van een leverancier dan ook goed op hoeveel deze kosten bedragen, want hierop kunt u  flink besparen. De transport en leveringskosten nemen zo’n 30% van uw energierekening in. Energievergelijking.nl heeft een overzichtelijke vergelijker waar alle kosten duidelijk zijn vermeld.

Energiekosten en energieprijzen vergelijken

Maak een onafhankelijke energievergelijking en vergelijk de energiekosten van alle energieleveranciers op basis van uw persoonlijke energieverbruik en voorkeuren. U ziet bij ons direct welke energieleverancier het goedkoopste is en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Maak nu een onafhankelijke energievergelijking en bespaar direct op uw energierekening via onze gratis overstapservice.

Plaats een reactie