Weet u uw maandverbruik energie?

Weet u uw maandverbruik energie?Weet u uw maandverbruik energie? De meesten weten wat hun jaarverbruik energie is, maar niet wat ze per maand verbruiken. Als u al een slimme meter heeft dan stuurt uw energiebedrijf eens in de twee maanden uw verbruiksoverzicht. Daarin kunt u al op voorhand bekijken of uw verbruik gestegen is. Dat is eigenlijk veel handiger dan wachten op de jaarafrekening energie toch? Gewoonten sluipen er in, we zijn druk met werk en school dus letten we niet altijd op ons verbruik. Het zou beter zijn om dit wel te doen.

En? Weet u uw maandverbruik energie uit het hoofd?

Als u periodiek een overzicht ontvangt en u verbruikt teveel dan kunt u er bijtijds iets aan veranderen. Ontvangt u het overzicht niet omdat u bijvoorbeeld nog geen slimme meter heeft? Dan kunt u zelf de meterstanden ook in de gaten houden. Neem daarvoor bijvoorbeeld een periode van twee maanden. Zo ziet u of er iets verandert is. We denken vaak van niet maar wij hebben echt zelf de hand in ons energieverbruik. Door daar stelselmatig iets aan de te doen kunnen we de energiekosten echt verlagen. Dit scheelt ook weer een te hoge jaarafrekening.

Teveel verbruikt? Grijp direct in

Als het gasverbruik te hoog blijkt weten we dat de verwarming linea recta lager gezet moet worden. En bij het energieverbruik letten we vaker op de mate waarin we stroom verbruiken. Dus dat betekent dat u de stekkers ontkoppelt. De tv hoeft niet aan te staan als niemand kijkt. Het zijn de kleine dingen in ons dagelijkse leven die meer geld kunnen kosten. Het is nog redelijk fris buiten. Dus vaak staan we langer onder de douche dan nodig is. Probeer hier dus zoveel mogelijk aan te denken. Want een douchebeurt tegenwoordig is erg prijzig. De gasprijzen zijn enorm hoog, dus als u langer doucht resulteert dat in een hogere gasrekening.

Bezuinigen leidt altijd tot besparen

Het voordeel van het periodiek bijhouden van uw maandverbruik energie is dat u dus tijdig kunt ingrijpen. Doet men dat niet dan kan het zo zijn dat er een paar honderd euro extra betaalt moet worden. Dat hoeft dus helemaal niet. Het is een kwestie van goed opletten en zuiniger met uw verbruik omspringen. We hebben liever dat we geld terug krijgen dan we moeten betalen. Check daarnaast elk jaar welke energiebedrijven goedkopere energie aanbiedingen hebben. Daar zijn er meer dan genoeg van. Zo wordt er weer een paar honderd euro extra bespaard. Want bijbetalen is gewoon niet aan de orde. Mits u uw maandverbruik steeds bijgehouden heeft.

Een te hoge energierekening die de pret bederft

Vooral als men niet een heel hoog inkomen heeft kan de dure energierekening de pret flink drukken. Daarom is het voor deze groep huishoudens van belang om te bezuinigen. En zij doen er boven alles goed aan om te starten met energie vergelijken. Het inkomen is natuurlijk nodig voor de huur of hypotheek en de overige vaste lasten. Dan kunnen zij geen dure energierekening erbij gebruiken. Bekijk vandaag nog of u snel kunt besparen op uw energiekosten. Begin met energie aanbiedingen vergelijken. U ziet meteen waar u uw energiekosten kunt verlagen.