Welke voordelen behaalt u met een energiezuinige woning?

Nu de Nul-op-de-meter woningen steeds meer in trek komen vragen consumenten zich ook af welk voordeel zij precies kunnen behalen met een energiezuinige woning. Uw energierekening word lager omdat uw woning zijn eigen energie produceert. Maar is dat alles en is dat rendabel genoeg?

Het kost wat maar dan heb je ook wat

De kosten om uw woning om te bouwen naar een Nul-op-de-meter woning zijn niet gering. U zult daar ook een begroting voor moeten maken waarin de energie neutrale maatregelen in staan. Afhankelijk waar u voor kiest zal de verbouwing rond de €35.000 tot €80.000 kosten. Wanneer de woning klaar is kan er begonnen worden met de besparing. De energierekening zal op nul terecht komen mits de verbouwing grondig is aangepakt.

Duurzaam verwarmen verdringt gasaansluiting

Een ander voordeel is dat uw woning er weer als nieuw uit ziet en het zal gebruik maken van een ander verwarmingssysteem waardoor u geen gas meer verbruikt. Dat betekent dus ook geen schadelijke uitstoot meer. Uw woning zal dan door middel van een warmtepomp of zonneboiler uw woning duurzaam verwarmen. In combinatie met driedubbel glas ook wel triple glas genoemd of HR+++ glas zal de woning zijn warmte binnen kunnen houden.

Subsidie voor duurzame verwarming

Voor de aankoop van uw zonneboiler of warmtepomp kunt u subsidie aanvragen, deze subsidie hangt samen met het aankoopbedrag. De woning op een andere manier verwarmen buiten de zonneboiler of warmtepomp kan ook. In dat geval spreken we over een pelletkachel en biomassaketel. Hier krijgt u ook subsidie voor lees meer op de pagina van het RVO.

Wek uw eigen energie op en bespaar

Met een zonnepanelenset op uw dak kan de energie weer opgewekt worden die nodig is voor uw warmtepomp en andere elektrische apparatuur. Bijna geen energielevering meer nodig van de energieleverancier dus. Want in de winter zult u waarschijnlijk wel energie nodig hebben van de energieleverancier.En omdat uw huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine en droger ook duurzaam zijn zult u ook veel minder verbruiken.

Welke subsidie’s zijn er?

En dan nu de subsidie’s want u kunt vanuit de overheid een subsidie krijgen voor de energiebesparing eigen huis. Hier gelden wel voorwaarden voor: zoals het aanbrengen van twee soorten isolatie technieken. Dus het dak en de vloer moeten worden voorzien van isolatie of u kunt hoogrendementsglas plaatsen. Deze subsidie zal 20% van uw aanschafkosten bedragen en het plafond is ingesteld op maximaal €20.000 per woning. Lees meer in ons bericht over een energieneutraal huis over subsidie vergoedingen.

Er zijn ook andere subsidie’s zoals de subsidie voor warmteterugwinning. De subsidie zal ook hier weer 20% van uw kosten bedragen. Daarbovenop kan er nog een bonus verstrekt worden van €4000 als de woning voldoet aan de kwaliteitstest.

Extra hypotheek verkrijgbaar bij energieneutrale woning

Geen zin om uw huidige woning te verbouwen? Dan kunt u ook een energiezuinige woning kopen. Dankzij het Lente-akkoord kunt u €9.000 extra hypotheek aanvragen wanneer u kiest voor een nieuwbouwwoning die energieneutraal is. Hierbij word wel gekeken naar de energieprestatiecoëfficiënt, dit is een index die bepaalt of de woning energiezuinig genoeg is. U zult wel voldoende moeten verdienen om voor een dergelijke hypotheek in aanmerking te kunnen komen. Het gaat hierbij om een minimaal bruto jaarinkomen van €32.000.

Er word door bepaalde banken een rentekorting verschaft op uw hypotheek als het een energiezuinige woning betreft. Dus dat is ook weer een extra voordeel. Dus hoe zuiniger de woning des te meer rentekorting u krijgt. Zoek dit dan ook uit om uit te vinden welke bank u het meeste voordeel biedt.

Groene energie vergelijken in maximaal 2 minuten

Of u nu kiest voor een Nul-op-de-meter woning die u zelf verbouwt of aankoopt feit blijft dat uw energiekosten omlaag gaan. Vooral bij een energierekening die op 0 staat scheelt het u toch gauw €150 of meer per maand. In de dagen dat u geen energie kunt opwekken zult u energie nodig hebben van uw energieleverancier. De vraag is alleen of u de investering wilt doen. Gewoon kiezen voor duurzame energie van een energieleverancier is de kortste weg naar energie besparen.

Wie is de groenste?

Duurzame energie is niet meer zo kostbaar als een paar jaar terug dus groene energie vergelijken is populairder geworden. Welke energieleverancier u de goedkoopste groene energie levert hangt af van uw verbruik en uw huidige tarief. Nieuwsgierig geworden? Start dan direct met uw zoektocht naar de goedkoopste groene energieleverancier op EnergieVergelijking.nl.

Plaats een reactie