Wilt u zonnepanelen huren of leasen?

zonnepanelenLoopt u met de gedachte rond om zonnepanelen te gaan huren of leasen? Dan is een onderzoek vooraf niet onverstandig want de kosten hiervoor verschillen per aanbieder. De aanschaf van zonnepanelen is duur vandaar dat heel veel consumenten huiverig zijn om ze te kopen.

Zelf zonnestroom opwekken is besparen op de energierekening

Toegegeven wanneer u in het bezit bent van zonnepanelen dan kunt u in uw eigen energiebehoefte voorzien wat er ook voor zorgt dat uw energiekosten omlaag gaan. Bij het kopen van zonnepanelen heeft u te maken met de terugverdientijd die een aantal jaren in beslag zullen nemen. Besluit u daarentegen om te gaan leasen of huren? Dan ligt de situatie anders. Bij huren of leasen heeft u de volgende voordelen:

  • U bespaart op uw energiekosten
  • U huurt dus u hoeft geen investeringskosten te betalen
  • Het onderhoud aan de zonnepanelen wordt geregeld
  • Mogelijkheid om in de toekomst de panelen te kopen

Heel veel keuze in bedrijven om zonnepanelen te huren

Er zijn heel veel bedrijven op de markt die zonnepanelen aanbieden dus er is voldoende keuze. Informeer eens bij uw energieleverancier over de mogelijkheden om zonnepanelen te kunnen huren. Veel energieleveranciers bieden die optie al aan zoals Nuon, Eneco en Essent. Zelfstroom is ook een goed voorbeeld van een bedrijf dat u de mogelijkheid biedt om zelf stroom op te wekken. Bij Zelfstroom kan er gehuurd en gekocht worden. Check eerst wel of uw dak hiervoor geschikt is. Met zonnepanelen op uw dak zult u de waarde van uw koopwoning ook verhogen.

Toch zonnepanelen kopen?

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen zoveel mogelijk en bieden particulieren dan ook een subsidie. Voor de aankoop van zonnepanelen moet u rekenen op een bedrag van €4600, hierbij zitten 10 zonnepanelen, de omvormer en de installatie. U kunt 21% op de aanschafkosten plus het installeren weer terugvragen bij de belastingdienst. U krijgt dan €800 terug waardoor de zonnepanelen u in feite €3800 hebben gekost.

BTW aangifte doen per kwartaal

Omdat u nu eigenaar bent van een zonnepanelen systeem zult u nu ook per kwartaal de btw aangifte moeten indienen. Waarom? Omdat u zonnestroom terug levert aan het elektriciteitsnet en daardoor wordt u automatisch als ondernemer gekenmerkt door de belastingdienst.

Zonnepanelen vergelijken op beste prijs

U kunt het beste eerst een gedegen vooronderzoek doen zodat u weet waar u aan toe bent met het huren van zonnepanelen. Zonnepanelen vergelijken per aanbieder geeft u een duidelijk overzicht over waar u moet zijn voor het goedkoopste zonnepanelen systeem. Weeg alle voors en tegens tegen elkaar af en maak dan pas de beslissing.

 

 

2 gedachten over “Wilt u zonnepanelen huren of leasen?”

Plaats een reactie