Windenergie VS word goedkoper dan gas zonder subsidie

windmillvs

Windenergie in de Verenigde Staten zal in de komende tien jaar goedkoper worden dan gas en dat zonder energie subsidie. Dit heeft US Energy Department in een analyse naar buiten gebracht.

Windenergie nu nog gesubsidieerd

De lagere kostprijzen en de verbeterde technieken zullen de prijzen voor windenergie drukken. Zelfs nu er een subsidie energie van 23 dollar per megawattuur word verstrekt. Dankzij de subsidie word de vraag naar windenergie steeds hoger.

Windenergie kan concurreren met fossiele energie

Windenergie bied een sterke positie in de duurzame energie markt en is in de VS nu al de meest concurrerende optie. Wanneer er voldoende zal worden geĆÆnvesteerd en genoeg inzet is, zal windenergie de komende jaren de schoonste en goedkoopste vorm van energie worden.

Kostprijzen voor windenergie al gedaald in sommige staten

De staten Iowa en South Dakota hebben de kostprijzen voor het exploiteren van een windmolenpark al zien dalen met meer dan een derde. Waar er in 2008 nog 71 dollar per megawattuur werd betaald, was dat in 2013 nog maar 45 dollar per megawattuur. De verwachting is dat de kosten nog meer zullen dalen tot en met maar liefst 50%.

Bron: Bloomberg

 

Plaats een reactie