Windenergie wereldwijd gegroeid met 42% in 2014

windfarmamerica

Uit het jaarlijkse gepubliceerde rapport van Word Wind Energy Market Update is te zien dat het aantal windinstallatie’s vorig jaar is toegenomen met 42%. Vooral het belang van China, Duitsland en de Verenigde Staten komen hierin naar voren. Dankzij het beleid om windinstallatie’s versnelt te kunnen installeren heeft hieraan bijgedragen.

Andere grote landen zoals Brazilië, Canada, Frankrijk en Turkije hebben een duit in het zakje gedaan om een sterke fundering voor windenergie neer te zetten. De industrie maakte een belangrijke ontwikkeling en groei door de afgelopen jaren. In de VS en Duitsland zie je de grootste leveranciers van wind, samenwerkingen met Vestas, Siemens, GE Energy, Goldwind en andere bedrijven.

Het hoogste record in 2014 dat werd geplaatst aan capaciteit is 51.2 GW, waardoor de totale capaciteit aan windenergie aan het eind van het jaar 372 GW bedroeg. Azië is leider met het meest geïnstalleerde capaciteit 37.3%, gevolgd door Duitsland met 5.1 GW, VS met 4.9 GW. Brazilië verdrievoudigde haar windenergie aandeel met 2.8 GW.

Plaats een reactie