Winst energiebedrijf E.on gehalveerd

energiebedrijf eonDe nettowinst van het Duitse energiebedrijf E.ON is in het eerste kwartaal van dit jaar bijna gehalveerd ten opzichte van vorig jaar.

De reden hiervoor is omdat het bedrijf onder meer te kampen had met hogere commissies voor de stroomnetwerken. Daarbij hield Eon een kerncentrale langer offline dan was gepland.

In 2016 incasseerde E.on nog een miljardenverlies wegens haar gas en kolencentrales.

E.on Groot-Brittannië

De nettowinst van het energiebedrijf daalde met 46 procent tot 628 miljoen euro. Ondermeer door een lager verkoopvolume in Groot-Brittannië daalde de omzet met 7 procent tot 10,5 miljard euro.

E.on Duitsland

De kerncentrale in Brokdorf in het noorden van Duitsland werd in februari stilgelegd voor werkzaamheden die meer tijd in beslag hadden genomen dan voorzien. Verwacht wordt dat de kerncentrale in mei weer in gebruik wordt genomen.

Jaarverwachtingen

E.ON hield wel vast aan zijn jaarverwachtingen. Er wordt gerekend op een onderliggende nettowinst van 1,2 tot 1,45 miljard euro. In het eerste kwartaal bedroeg de onderliggende winst 525 miljoen euro. E.on verwacht dat de aangepaste EBIT dit jaar uitkomt tussen de 2,8 miljard en 3,1 miljard euro, terwijl de aangepaste nettowinst moet uitkomen in een bandbreedte van tussen de 1,2 miljard en 1,45 miljard euro. Het aandeel E.ON sloot maandag 0,8 procent hoger op 7,13 euro.

Bron ANP / Nu.nl

Plaats een reactie