Winter 2017/2018 voorschotbedrag verhogen of overstappen?

Over een aantal maanden treedt de winter ons tegemoet en dan wordt het een stuk kouder. Eind oktober begint de herfst en vallen de bladeren van de bomen. Of wij een koude winter gaan krijgen is nog niet te voorspellen. Maar dat het kouder wordt is een feit. De verwarming wordt weer intensiever gebruikt waardoor ons gasverbruik ook toeneemt. Verhoogt u dan uw voorschotbedrag of stapt u over?

Einddatum nog ver weg? Verhoog uw voorschotbedrag

Als uw energiecontract nog een tijdje loopt dan is het het beste om uw voorschotbedrag voor de winter te verhogen. En probeer zoveel mogelijk gas te besparen want we betalen dit jaar meer dankzij verhoogde heffingen. Bekijk wat u vorig jaar moest betalen, en kreeg u geld terug of moest u bijbetalen? Of bleek het voorschotbedrag gelijk? Aan de hand van deze feiten kunt u uw voorschotbedrag bepalen en zonodig wijzigen. Op die manier voorkomt u te hoge kosten waardoor u misschien moet bijbetalen.

Maak een stappenplan en begin alvast met besparen

Houdt een stappenplan aan en breng veranderingen aan in uw huishouden. Spreek met elkaar af zo kort mogelijk gebruik te maken van de douche. Douchen hoeft niet langer dan 5 minuten en u wordt net zo schoon. Houdt standaard 20 graden aan in huis dit is een comfortabele warmte en het scheelt in het gasverbruik. Hebben uw gezinsleden de verwarming aan in de slaapkamers? Wist u dat slapen in een te warme kamer helemaal niet goed is? U wordt wakker met een droge mond en kan benauwd worden. Hoe raar het ook klinkt maar u kunt het beste zelfs uw raam op een kier zetten. Zo wordt er constant verse lucht aangevoerd in uw slaapkamer.

Voorschotbedrag vaak te laag achteraf

Het komt vaker voor dat het voorschotbedrag te laag bleek te zijn, dus in dat geval is het niet eens zo raar om het aan te passen. U betaalt elke maand al een voorschotbedrag op uw energie en gasverbruik, maar er kan van alles veranderen. De leveringsprijzen kunnen veranderen in geval van een variabel energiecontract of u verbruikt zelf meer dan normaal. In de winter verbruiken we gewoon meer gas want gas is nodig voor de verwarming van ons huis. Als u dus de radiatoren op de slaapkamers en in de keuken uitdraait dan scheelt het u daar in ieder geval gas. Gas besparen kan in deze gevallen minimaal €100 schelen op de eindafrekening.

Bijna aan de beurt om over te stappen?

Kunt u over drie maanden overstappen omdat uw energiecontract dan afgelopen is? Dan kunt u de einddatum vermelden tijdens het overstap proces. Het beste start u met energie vergelijken 6 tot 8 weken voordat de einddatum verstrijkt. Uw nieuwe energieleverancier heeft zo genoeg tijd om het proces met overstappen te verwerken. De prijzen zijn onderhand alweer veranderd dus u kunt in dit geval het beste de prijzen vergelijken en overstappen. U bespaart hiermee weer op de energiekosten zoals u dat de voorgaande jaren ook heeft gedaan.

Nu al de goedkoopste energieleverancier 2018 vinden

U bespaart al snel €400 per jaar op de goedkoopste energieleverancier en daarmee wordt uw voorschotbedrag automatisch al lager. Geef aan dat u 1 jarige energiecontracten wilt vergelijken want op die manier kunt u volgend jaar weer opnieuw overstappen. Kiest u de goedkoopste energieleverancier? Dan bespaart u dus gelijk ook op uw energiekosten 2018. EnergieVergelijking.nl laat zien wie de goedkoopste energieleverancier 2018 op dit moment is. Dus pak snel uw verbruik en postcode erbij en ga aan de slag.

Plaats een reactie