Worden mijn meterstanden door jullie gecontroleerd?

De meterstanden worden vanaf 1 augustus 2013 gecontroleerd door uw energieleverancier, de taak van de netbeheerder ligt dus nu bij de leverancier. Als u in geval van een verhuizing of overstap uw meterstanden moet doorgeven, dan controleert de energieleverancier altijd uw meterstanden. Zij zijn dan verplicht deze binnen twee weken door te geven aan de netbeheerder.

Geef juiste meterstanden door voorkom schatting

Wanneer u in gebreke blijft met het doorgeven van de meterstanden dan worden deze geschat door uw energieleverancier, let daarbij op dat dit niet gunstig voor u uit kan pakken. U ontvangt zes weken na uw verhuizing of overstap een eindafrekening van uw oude energieleverancier. Kloppen de gegevens niet met wat u doorgegeven heeft? Neem dan ook weer contact op met de energieleverancier om de juiste gegevens door te geven.

Historisch verbruik van vorige bewoners

Als u bent overgestapt zal de nieuwe energieleverancier de meterstanden opvragen bij de netbeheerder. In de meeste gevallen word er gekeken naar het historische verbruik van het nieuwe adres. Dus als de oude bewoners een hoger verbruik hadden word deze zonder meer overgenomen waardoor uw voorschotbedrag ineens hoger is. Wanneer u dit opmerkt kunt u dit aangeven bij de nieuwe energieleverancier, u kunt dit veelal online wijzigen in een persoonlijke pagina. Het voorschotbedrag kan hier ook verlaagd of verhoogd worden.

Houdt uw meterstanden goed bij

Het is ten alle tijde verstandiger om uw meterstanden eens in de zoveel tijd bij te houden, u zult veranderingen in uw verbruik daardoor ook sneller opmerken. Vooral wanneer het verbruik ineens veel hoger is dan kunt u daar bijtijds iets aan doen. Zoals meteen beginnen met energie besparen want anders kan uw eindafrekening enorm tegenvallen. Met besparen vervuilt u het milieu ook minder en u voorkomt hiermee dat u moet bijbetalen.

 

Plaats een reactie