Word ik afgesloten, wanneer ik aangesloten wordt bij de nieuwe energieleverancier?

Nee de levering wordt niet stopgezet, uw nieuwe energieleverancier zal u een datum geven vanaf welke datum zij de levering gaan overnemen. Zij handelen dit onderling af met uw huidige energieleverancier en netbeheerder.

Word ik afgesloten wanneer ik aangesloten wordt bij de nieuwe energieleverancier?

Bij de overstap kunt u de optie aanvinken per welke gewenste datum u de overstap wilt laten ingaan. Als het de energieleverancier niet lukt deze datum aan te houden dan melden ze dit. De energielevering wordt bij overstappen nooit zomaar stop worden gezet. De energielevering kan alleen stopgezet worden bij herhaaldelijk niet betalen. Betaal de energiekosten dus op tijd.

Overstapproces neemt een aantal weken in beslag

Het is dus wel handig om tijdig te starten met energie vergelijken. Op die manier kan de verhuizing soepel verlopen. Is het energiecontract net verlopen? Dan geldt de opzegtermijn van één maand. Het energiecontract nodeloos laten doorlopen hoeft niet. Want bij een energievergelijking kunt u altijd besparen.

De huidige energiekosten vergelijken met uw eigen energiekosten

Meestal is een aantal weken voordat het energiecontract verloopt voldoende om over te stappen. Alles gaat geruisloos over naar de nieuwe energieleverancier. Bent u geïnteresseerd in de actuele tarieven? Neem dan het verbruik over uit de jaarafrekening. Hiermee kunt u exact de nieuwe energiekosten vergelijken. Gelukkig zijn er voldoende keuzes waaruit u kiezen kunt. Energie aanbiedingen met een forse korting zijn het meest populair.

Er zijn ook verschillen in de looptijden. Kies het liefste de looptijd van één jaar. Dit biedt sneller de mogelijkheid om weer over te stappen.

Plaats een reactie