Zakelijk energiecontract

Bedrijven met een eigen bedrijfspand kunnen een zakelijk energiecontract nodig hebben. De soort hangt af van het verbruik. Grote industriële bedrijven hebben een aansluiting nodig op basis van hun verbruik. De aansluitingen verschillen dus. Ook krijgt een grootverbruiker een factuur over de werkelijk afgenomen energie en gas. Bij kleinverbruik betaalt men vooraf over het verbruik. Wat ook een verschil is tussen een grootverbruiker en kleinverbruiker is de mate waarin er bescherming is.

[box title=””]

Energie voor bedrijf

Voor bedrijven (zzp, mkb, grootzakelijk) hebben wij een zakelijke energie vergelijker ontwikkeld. Hiermee kunt u alle zakelijke energiecontracten met elkaar vergelijken.

[button color=”blue” url=”https://www.energievergelijking.nl/energie-vergelijken-zakelijk/”]Zakelijke vergelijker[/button]

Energie Vergelijken Zakelijk

[/box]

Het verschil tussen een kleinverbruiker en grootverbruiker én een energiecontract

We leggen uit wat de verschillen zijn. Een kleinverbruiker heeft het recht op bedenktijd van veertien dagen. Bij een grootverbruiker is dat niet zo. Verder geldt er een vaste opzegboete bij kleinverbruikers. Een grootverbruiker krijgt de opzegboete aan de hand van de resterende waarde van het energiecontract. Ook mag het energiebedrijf bij grootverbruikers de hoogte zelf bepalen van deze opzegboete. Dit kan dus flink oplopen bij een zakelijk contract.

Zakelijk energiecontract kan stilzwijgend verlengd worden dus stap tijdig over

Een zakelijk energiecontract mag en kan stilzwijgend verlengd worden. Als u als ondernemer dus te laat bent met opzeggen of overstappen dan zit u weer een jaar aan het contract vast. Een kleinverbruiker mag na het verlopen van zijn energiecontract maandelijks het contract opzeggen. Niet iedere ondernemer is automatisch een grootverbruiker. Dit hangt echt af van het verbruik.

ZZP of MKB? Kijk naar particuliere energiecontracten voor thuis

Bedrijven in het MKB of kleine zelfstandigen zouden volstaan met een energiecontract voor particulieren. Vaak hebben deze kleine ondernemers ook een lager verbruik dan grootverbruikers. Om het dus nogmaals samen te vatten voor grootverbruikers energie en gas:

  • Een grotere aansluiting
  • Verbruik meer dan 200.000 kWh en 75.000 m3
  • Maandelijkse factuur voor werkelijk afgenomen verbruik
  • Hogere opzegvergoeding
  • Energiecontract mag stilzwijgend verlengd worden
  • Hogere tarieven
  • Geen bedenktijd eenmaal toezeggen is accepteren

Een kleinverbruiker valt in de categorie wanneer het verbruik van elektriciteit en gas tot en met 50.000 kWh en 25.000 m3 is

Vaak gebeld worden door bedrijven

Bekijk dus of uw verbruik onder grootverbruiker valt of kleinverbruiker. Vaak is het nadelig om te kiezen voor een zakelijk energiecontract bij een laag verbruik. De gegevens van elke ondernemer staan in het KVK register. Vaak worden deze gegevens gebruikt voor commerciële doeleinden. U zult het vast wel meegemaakt hebben, dat u telefonisch wordt benaderd voor allerlei ”aanbiedingen”. Daar kan dus ook een zakelijke energie aanbieding onder vallen.

Hoe hoog is uw verbruik?

Kleinverbruikers die een energievergelijking starten kunnen een onderscheid maken. Het verbruik tot aan 25.000 m3 en 50.000 kWh kan ingevuld worden. Zo kunnen zij berekenen wat ze bij meerdere partijen kwijt zijn. Natuurlijk kan een ondernemer overrompeld worden, maar het advies is om de telefonische verkoper standaard nee te verkopen. Waarom? Omdat u anders vastzit aan een dergelijk contract zonder bedenktijd. Zo heeft u de tijd om alles in alle rust uit te zoeken. De ACM is nu al haar toezicht aan het verscherpen bij zakelijke contracten.

Zakelijk energiecontract niet persé nodig

Weet dus dat zakelijke energiecontracten niet voordeliger hoeven te zijn. Natuurlijk kan de verkoper dit wel zeggen. Een zakelijk energiecontract is voor een energiebedrijf dus ideaal. Zakelijke energie is nu eenmaal duurder. Een ander verkooppraatje kan zijn dat het u aan belasting scheelt. Maar als uw zakelijke energiecontract staat op uw woonadres dan is niet alles aftrekbaar. Alleen het deel en/of de vierkante meters waar gewerkt wordt kunnen in aanmerking komen voor belastingaftrek. En dat is ook niet heel veel. Bij een particulier energiecontract mag u ook een zakelijk deel aftrekken als u een bedrijf aan huis heeft.

Zakelijke energietarieven altijd weergegeven exclusief btw

Zakelijke energie en gastarieven worden altijd weergegeven exclusief btw. Dus daar kunt u ook goed op letten. Hoe voordelig is het energiecontract dan nog? Ook zijn de looptijden van een zakelijk energiecontract veel langer. Kort samengevat: Als u uw bedrijf aan huis heeft en een gemiddeld verbruik heeft dan is kiezen voor een particulier energiecontract het beste. En u doet er goed aan altijd de voors en tegens tegen elkaar af te wegen voordat u overstapt.

Start zelf met online energie vergelijken als ZZP’er of MKB’er op EnergieVergelijking.nl

Dus heeft u geen grote aansluiting of een groot pand en verbruik? Bekijk dan gerust de particuliere energie en gastarieven. U kunt als ondernemer nog steeds veel geld besparen. Online zakelijk energie vergelijken is dus ook voor u weggelegd. Meer dan genoeg energie aanbiedingen waaruit u mag en kunt kiezen. Het zou zonde zijn als u wordt opgezadeld met een zakelijk energiecontract wat helemaal niet nodig is.

 

Plaats een reactie