Zal de nieuwe energieleverancier mijn huidige energieleverancier opzeggen?

Ja,  uw nieuwe energieleverancier zegt uw huidige energieleverancier op. U krijgt na uw overstap binnen een aantal weken de eindafrekening van de oude energieleverancier toegezonden. Deze service is gratis en word voor u gedaan. In geval van verhuizing is het wel verstandig om uw huidige energieleverancier daarvan op de hoogte te stellen. Veel consumenten die verhuizen kiezen er steeds vaker voor om dan ook te verhuizen naar een andere energieleverancier.

Leveranciersmodel energie sinds 2013

Uw meterstanden worden sinds 1 augustus 2013 opgevraagd door uw energieleverancier. Voorheen kreeg u eens per jaar een medewerker van uw netbeheerder over de vloer om uw meterstanden op te nemen dit bezoekje is komen te vervallen. Wanneer u zich er beter bij voelt om toch uw meterstanden door te geven in verband met eventuele fouten dan kunt u dat uiteraard doorgeven aan uw nieuwe energieleverancier.

Bewaar email bevestiging van uw nieuwe energieleverancier goed

Wanneer u via EnergieVergelijking.nl overstapt naar een andere energieleverancier dan worden uw gegevens gebruikt voor de administratieve handeling die nodig is voor uw verhuizing. Nadat u via onze website bent overgestapt zal de nieuwe energieleverancier u per email de gegevens van uw contract en productkeuze toesturen. Bewaar deze email dan ook goed en schrijf zonodig de overstapdatum ergens op.

Ieder jaar een nieuwe prijsvergelijking energie

Het volgende jaar daarop kunt vervolgens weer beginnen met een nieuwe prijsvergelijking energie en overstappen naar weer een goedkopere energieleverancier. Het belangrijkste bij energie vergelijken is dan ook om te kiezen voor een jaar contract. De korting bij een 1 jarig contract is namelijk het hoogst dus laat u niet verleiden tot het afsluiten van een overeenkomst die langer dan 1 jaar duurt. Neemt u toch een overeenkomst van bijvoorbeeld 3 jaar in overweging? Weet dan dat u gedurende die drie jaar ook niet kunt overstappen zonder een overstapboete te betalen.

 

Plaats een reactie