Zelfstroom

zelf stroomZelfstroom is een zeer bijzondere energieleverancier. U kunt zelf energie opwekken met behulp van zonnepanelen. Heeft u een tekort aan energie? Dan wordt dit aangevuld door Zelfstroom, met energie dat wordt geleverd tegen kostprijs. Wilt graag meer weten over deze energiemaatschappij? Lees dan gerust verder.

Zelfstroom informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Zelfstroom

Bij Zelfstroom kunt u zonnepanelen van hoge kwaliteit aanschaffen. Als u echter wilt, kunt u er ook voor kiezen om deze te huren. Het bedrijf zet duurzaamheid op de eerste plek en kiest daarom alleen voor A-merken. Wekt u niet voldoende energie op met uw zonnepanelen? Dan kunt u aanvullende energie krijgen via Zelfstroom. Wat u daarvoor betaalt? Slechts de kostprijs van energie. Het betreft hier volledig groene stroom.

Actuele tarieven van Zelfstroom

Helaas heeft Zelfstroom zich niet aangemeld voor onze vergelijkingstool. Daardoor kunt u niet de actuele tarieven vergelijken. Wel kunt u andere energieleveranciers vergelijken via onze energievergelijker.

Vast en variabel tarief

Net als de meeste andere energieleveranciers biedt ook Zelfstroom een vast en variabel energietarief. Indien u kiest voor een contract met bepaalde looptijd, heeft u ook altijd een vast tarief. Is uw contract daarentegen reeds verlopen? Dan wordt het tarief omgezet naar een variabel tarief. U kunt uw contract eventueel verlengen, zodat u weer kunt profiteren van een vast leveringstarief. De variabele leveringstarieven wijzigen tweemaal per jaar: per 1 januari en per 1 juli.

Zonnepanelen huren

Het huren van zonnepanelen is iets unieks. Zelfstroom is de eerste aanbieder die dit daadwerkelijk mogelijk maakt. Naar eigen zeggen is de huurprijs voor de zonnepanelen dusdanig laag dat het voor consumenten uit kan om voor deze optie te kiezen. Maandelijks betaalt u een vast huurbedrag aan Zelfstroom voor de zonnepanelen. Dat bestaat onder andere uit de panelen, het onderhoud en de service. Wel wordt er een eenmalig bedrag gevraagd voor de plaatsing van de zonnepanelen. Dat bedraagt op het moment van schrijven 50 euro per paneel.

Het huurcontract wordt standaard afgesloten voor tien jaar. Zonnepanelen gaan tegenwoordig circa 15 tot 20 jaar mee, dus ook na afloop van uw huurcontract kunt u er nog plezier van hebben. Wilt u toch van het huurcontract af? Dan kunt u er ook voor kiezen om de zonnepanelen over te nemen. Daarvoor betaalt u een marktconform bedrag. Het huurcontract wordt dan zonder boeteregeling beëindigd.

Zonnepanelen inruilen?

Huurt u momenteel uw zonnepanelen? En zijn deze inmiddels al vijf of tien jaar oud? Dan heeft u de mogelijkheid om uw zonnepanelen in te ruilen. U kunt dan weer kiezen voor de nieuwste variant van dat moment. Het inruilen is volledig gratis, maar wel gaat u weer een nieuwe overeenkomst aan. Dat betekent nieuwe tarieven en tevens betaalt u wederom de aansluitkosten. Deze bedragen weer 50 euro per paneel. Dat was u eerder ook al gewend bij de andere overeenkomst.

Zonnepanelen overkopen

Huurt u de zonnepanelen, maar heeft u inmiddels budget voor de zonnepanelen? Dan kunt u deze ook overnemen van Zelfstroom. U betaalt dan een eenmalig bedrag. Dit bedrag kan verschillen per huishouden. Dat is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het aantal panelen en de leeftijd van de panelen.

Niet voldoende energie? Vul het aan via Zelfstroom

Wekt u onvoldoende energie op met uw zonnepanelen? Dan kunt u gelukkig extra energie afnemen via Zelfstroom. Uiteraard betreft het hier altijd 100 procent groene energie. U betaalt hier enkel en alleen kostprijs voor. Daarnaast betaalt u natuurlijk nog het vastrecht op maandbasis.

U kunt er ook voor kiezen om gas af te nemen via Zelfstroom. Daarmee wordt niet alleen de aanvullende energie geleverd, maar ook het gas. Alle geleverde energie komt van Nederlandse bodem: dit wordt opgewekt middels windmolens.

De verschillende overeenkomsten via Zelfstroom

Zelfstroom heeft verschillende overeenkomsten waar u gebruik van kunt maken:

  • Een huur- of koopcontract voor zonnepanelen. Indien u kiest voor een huurcontract, heeft u een contract voor tien jaar. Binnen deze periode kunt u de zonnepanelen naar wens ook overnemen. Als u direct uw zonnepanelen wilt kopen, kan dat ook. Het betreft dan een eenmalige transactie.
  • Een overeenkomst voor de aanvullende energie. Het contract heeft standaard een looptijd van een jaar, maar kan tussendoor wel verlengd of beëindigd worden.

Kiest u ook voor aanvullende energie via Zelfstroom? Dan betaalt u, net als bij andere energieleveranciers, een voorschotbedrag. Dit staat ook wel bekend als het termijnbedrag.

Indien u ervoor heeft gekozen om zonnepanelen te huren, zullen er ook huurkosten in rekening worden gebracht bij het termijnbedrag.

Slimme meter

Als u zonnepanelen laat installeren, kan het soms noodzakelijk zijn om een slimme meter aan te schaffen. Niet alle energiemeters kunnen immers terug leveren aan het elektriciteitsnet. Dat wordt bepaald tijdens de schouwing, als de mensen van Zelfstroom bij u thuis langskomen.

Een slimme meter is sowieso ontzettend handig, want met behulp van dit apparaatje hoeft u zelf uw meterstanden niet door te geven. Bovendien ontvangt u een tweemaandelijks rapport met uw energieverbruik. Zo houdt u een beter overzicht op de kosten.

Voor eind 2020 worden alle Nederlandse huishoudens voorzien van een slimme meter. Beschikt u nog niet over een slimme meter? Dan kunt u eventueel ook voorrang aanvragen op plaatsing. Daar zijn wel kosten aan verbonden: eenmalig 72,60 euro. Als u wacht op de wachtlijst via uw netbeheerder, is de plaatsing wel gratis.

Terugleververgoeding

Als u meer opwekt dan dat u daadwerkelijk verbruikt, kunt u een terugleververgoeding krijgen. Het teveel opgewekte stroom krijgt u dan per prijs kWh energie terug. Dat staat ook wel bekend als de salderingsregeling.

Slimme thermostaat

Met behulp van een slimme thermostaat kunt u zelf energie besparen. Momenteel heeft Zelfstroom geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u een universeel model bestellen via Coolblue. Het bedrijf heeft een handige top 10 lijst met de verschillende beschikbare slimme thermostaten.

Betaalmethoden bij Zelfstroom

Standaard hanteert Zelfstroom als betaalmethode automatische incasso. Maandelijks wordt het termijnbedrag van uw rekening afgetrokken. Bij uw jaar– of eindafrekening wordt er vervolgens gekeken of u geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Op basis daarvan worden er voor het volgende jaar ook weer nieuwe termijnbedragen bepaald.

Meterstanden doorgeven

Als u uw meterstanden moet doorgeven, krijgt u daartoe bericht van de energieleveranciers. Uw meterstanden doorgeven hoeft daarom alleen maar wanneer uw energieleverancier daarom vraagt. Beschikt u over een slimme meter? Dan hoeft u de meterstanden gelukkig niet door te geven. Deze kunnen namelijk op afstand worden uitgelezen door de energieleverancier.

Uw contract opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Zelfstroom opzeggen? Dan moet u goed nagaan welk type contract u momenteel heeft. Heeft u bijvoorbeeld een huurcontract in combinatie met de zonnepanelen? Dan zult u deze zonnepanelen moet overkopen van het bedrijf. Daar betaalt u een marktconform bedrag voor.

Heeft u de zonnepanelen echter gekocht en wilt u van uw energiecontract af? Dan kunt u uw contract opzeggen bij de energieleverancier. Wel is het belangrijk dat u de huidige contractperiode ernaast houdt. Als u te vroeg overstapt naar een andere energieleverancier, kan het zijn dat u een overstapboete dient te betalen. De meeste contracten hebben echter slechts een looptijd van een jaar.

PS: stapt u over naar een nieuwe energieleverancier? Dan hoeft u in veel gevallen uw contract niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dit namelijk voor u.

Hoe kan ik overstappen naar Zelfstroom?

Wilt u graag overstappen naar Zelfstroom? Dan kunt u navigeren naar de website van het bedrijf. Helaas heeft Zelfstroom zich niet aangemeld voor onze vergelijkingstool, omdat het bedrijf offertes op maat aanbiedt.

Wilt u daarentegen liever verschillende energieleveranciers vergelijken? Dan kunt u onze handige vergelijkingstool raadplegen. Vul hier altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens kan de rekentool berekenen welke aanbieder in uw geval het goedkoopste is. Dat proces duurt slechts enkele seconden.

Overstapservice

Als u overstapt naar een nieuwe energieleverancier, profiteert u altijd van de overstapservice. Deze handige service zorgt er onder andere voor dat u uw oude contract niet zelf hoeft op te zeggen. Bovendien weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten. Beide energieleveranciers overleggen namelijk met elkaar wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract ingaat.

Indien u nog niet beschikt over een slimme meter, zullen de energieleveranciers nog vragen naar de meterstanden. Deze gegevens zijn nodig voor twee zaken:

  • Eindafrekening via uw oude energiemaatschappij;
  • Nieuwe termijnbedragen via uw nieuwe energiemaatschappij.

Contact opnemen met de klantenservice van Zelfstroom

Heeft u nog resterende vragen over deze energieleverancier? Dan kunt u ook eerst kijken in de zogeheten kennisbank op hun website. Dit is een overzicht met veel gestelde vragen welke u per categorie kunt inzien. U kunt ook direct zoeken in de kennisbank via een zoekformulier. Mogelijk staat uw vraag en antwoord daar al bij. Als dat echter niet het geval is, kunt u op meerdere manieren contact opnemen met deze energieleverancier.

Het bedrijf is bereikbaar op het nummer 085 – 20 10 160 (lokaal tarief). Daarnaast kunt u een mail sturen via het contactformulier op hun contactpagina. Optioneel kunt u ook rechtstreeks mailen naar info@zelfstroom.nl.

De bedrijfsgegevens van Zelfstroom zijn als volgt:

Zelfstroom bv
Adres:
Statenlaan 14, 5223 LA ’s-Hertogenbosch (gratis parkeren, laadpunt voor elektrische auto’s is aanwezig)
KvK-nummer:
60 23 88 28
Btw-nummer: NL853822980B01
Bankrekeningnummer:
NL83INGB0006474343
Telefoonnummer:
085 – 20 10 160
E-mailadres:
info@zelfstroom.nl

Voor verdere contactgegevens of voorwaarden kunt u de officiële website van het bedrijf raadplegen.

Contact opnemen of een reactie plaatsen?

Heeft u nog vragen over onze website? Of heeft u een vraag over het vergelijken via onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Daarnaast heeft u hieronder de mogelijkheid om een reactie te plaatsen. Deze reactie is openbaar en zal na goedkeuring worden geplaatst op de website.

Vergelijk Zelfstroom energie met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Wilt u deze energiemaatschappij beoordelen? Laat dan een sterrenbeoordeling achter!

Plaats een reactie