Zo voorkomt u zilvervisjes

Niemand wil ze in huis: zilvervisjes. Helaas komen deze kruipende insecten vaak voor in vochtige en warme huizen. U treft ze daarom soms ook aan op de plekken waar u ze niet graag wilt: de badkamer, de keuken of het toilet. Hoe kunt u deze zilvervisjes voorkomen? U leest het in dit artikel.

Gezondheid

Over het algemeen zijn zilvervisjes niet slecht voor uw gezondheid. Echter betekent dit wel dat uw woning vrij vochtig of warm is. Immers is dat hetgeen wat de zilvervisjes aantrekt. Dat is wel ongezond voor mensen met astma of voor ouderen. Een op de tien woningen heeft zelfs last van schimmel in huis en daarom is het belangrijk om daartegen stappen te ondernemen.

Hoe kunt u zilvervisjes voorkomen?

Gelukkig kunt u de zilvervisjes goed voorkomen. Het is echter wel belangrijk dat u daarvoor de juiste stappen onderneemt. Hieronder leest u een aantal handige tips.

Naden en kieren

Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de naden en kieren dichtmaakt. Daarmee voorkomt u dat de kruipende insecten hiertussen gaan zitten. Daarnaast gaat u ook ongewenste koude lucht tegen én dat merkt u ook weer op uw energierekening.

Voorkom warme plekken

Sommige plekken hoeven niet onnodig warm te worden. Denk hierbij aan inloopkasten of holle ruimtes. De temperatuur kan hier echter flink oplopen en dat is natuurlijk niet nodig. Zilvervisjes willen zich hier maar al te graag nestelen, dus voorkom dat!

Goed ventileren is belangrijk

Goed ventileren is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat u de ventilatieroosters openzet. Zo komt er continu verse lucht naar binnen. Verse lucht wordt bovendien ook nog eens sneller warm dan vieze lucht én bovendien is goed ventileren belangrijk voor uw gezondheid. Gelukkig kunt u goed ventileren zonder warmteverlies.

In sommige gevallen is het belangrijk om een extra raam open te zetten, bijvoorbeeld wanneer u aan het koken of douchen bent. Immers komt er dan extra vocht vrij. Ook wanneer u binnen de was laat drogen, is het belangrijk dat u een raampje openzet.

Houd de vocht uit uw woning

Het is belangrijk dat u onnodig vocht uit uw woning houdt. Zoals gezegd kunt u dus een raampje openzetten bij bepaalde gelegenheden. Wilt u graag precies weten hoeveel vocht in uw woning heeft? Koop dan een thermometer die de luchtvochtigheid meet. Zorg er ook voor dat u de vloer goed geïsoleerd heeft. Daarmee voorkomt u dat er vocht en kou in uw woning trekt. U bent dan ook direct van de koude voeten af!

Minder betalen voor uw energierekening?

Met behulp van de bovenstaande tips kunt u de zilvervisjes zoveel mogelijk voorkomen. Ventileren zal bijvoorbeeld altijd wel wat energie kosten, maar het is simpelweg nodig. Wilt u niet te veel betalen voor de afgenomen energie? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Daarvoor kunt u gemakkelijk energie vergelijken via onze handige rekentool. Dat werkt erg gemakkelijk: u voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens gaat de energievergelijker aan de slag. Deze zet automatisch de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten én daarmee is de overstap snel gepiept! Wacht niet langer én bespaar gemiddeld 400 euro op jaarbasis.

Plaats een reactie