Zomer: Nu is de tijd om optimaal te besparen

energiekosten verlagenMet de aanhoudende tropische temperaturen is nu de tijd om optimaal te besparen. Hoe dan zal menig consument denken. Uw was bijvoorbeeld, uw droger kunt u de komende tijd als u dat al niet gedaan heeft uitzetten. De was droogt immers heel snel in de buitenlucht. Want steeds uw wasdroger gebruiken zorgt ervoor dat er steeds meer aan stroom wordt verbruikt. 

Nu is de tijd om optimaal te besparen

Eigenlijk is nu de tijd om groot onderhoud te laten doen aan uw cv-ketel. Zorg ervoor dat alles weer goed wordt afgesteld. Als de cv-ketel zijn beurt weer heeft gehad dan zal het optimaal werken. U voorkomt daarmee ook een eventuele verhoogde CO2 uitstoot. Als u uw cv-installatie op zomerstand zet dan maakt u alleen gebruik van warm water. De verwarming hoeft immers niet aan met deze temperaturen. Als u nog geen thermostaatkranen heeft overweeg de aanschaf hiervan. Want een thermostaatkraan laat uw water snel op de juiste temperatuur komen. En dit scheelt weer stroomverbruik.

Schaf een thermostaatkraan aan als u deze nog niet heeft

Misschien heeft u in de badkamer al een thermostaatkraan. Deze is dan voorzien van één enkele knop die verschillende temperaturen aangeeft. Zo kunt u de warmte van uw water regelen. De ouderwetse mengkraan  kan dit weer niet. U zult dan zelf de temperatuur moeten regelen, en daarbij gaat al snel veel gasverbruik verloren. Uw radiatoren kunt u ook voorzien van een thermostaatkraan. Dan wordt de temperatuur ook automatisch geregeld.

Besparen in de zomer heeft net zoveel nut als in de winter

Vaak denken we dat stroom besparen beter is in de winter. Maar ook in de zomer is stroom besparen een vereiste. Sluit overdag zoveel mogelijk uw gordijnen en zonwering, dan hoeft u ook geen dure airconditioner te gebruiken. Wanneer de zon ondergaat wordt het ook koeler, zet dus s’avonds de ramen en deuren tegen elkaar open. Op die manier wordt de warmte deels verdreven en gaat er een frisse wind door de woning.

Water opvangen in de regenton

Zet in uw tuin een grote regenton neer, want nieuwsberichten van Vitens raden consumenten aan om minder water te verbruiken. Omdat de warmte zolang aanhoudt gaan mensen meer water verbruiken. Velen doen dit om de tuin te besproeien, met een regenton kunt u dus uw tuin besproeien. En heeft u een bad neergezet in de tuin voor de kinderen? Als dit water vervangen moet worden, gebruik dit dan om de tuin te besproeien. Het is zonde om dit water weg te laten stromen.

Wist u dat er van elektrische apparaten warmte afkomt? Trek de stekkers van de apparaten eruit, want deze verwarmen uw woning ook. Met deze extra tips kunt u dus uw energieverbruik verlagen waardoor uw energiekosten ook goedkoper worden. Is nu óók de tijd om over te stappen? Pak uw gegevens er dan bij en zoek naar de goedkoopste energieleverancier.