Zonne-energie vraag ondervind weinig hinder van lage olieprijzen

zonneveld

Analisten van de Deutsche Bank hebben een rapport uitgebracht over de wereldwijde zonne-energie sector. Hieruit blijkt dat de alsmaar dalende olieprijzen geen invloed hebben op zonne-energie. Het blijkt zelfs dat zonne-energie goedkoper geproduceerd kan worden dan energie afkomstig van olie.

Toch is het aandeel in zonne-energie wel gezakt mede door de lagere olieprijs, maar de analisten verwachten dat dit een tijdelijke tendens is en het effect klein te noemen is. Toen de prijs voor een vat olie nog op 50 dollar zat waren de kilowattuur prijzen nog steeds 7 tot 9 cent.

Energie opgewekt uit olie neemt wereldwijd een kleine 5% in. Bij de grote economie├źn bedraagt dat zelfs minder. Door het opraken van de fossiele brandstoffen worden de productieprijzen voor grijze energie steeds duurder. Met zonne-energie is dat niet het geval, duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie zijn onuitputtelijk en die grondstoffen zijn gratis.

Amerika maakt op grote schaal gebruik van schalieolie, in 2014 produceerde Amerika bijna 9 miljoen vaten schalieolie per dag. Daarover zijn de meningen nog steeds verdeeld sinds de Amerikanen op grote schaal naar schaliegas boren.

Bron: Groene Courant

Plaats een reactie