Zonne-energie

Zonne-energie is één van de duurzame varianten op duurzame energie. Zonne-energie word verkregen uit zonnepanelen en zonneboilers. De verkregen energie hieruit word omgezet in warmte. Net zoals het altijd waait is de zon ook altijd aanwezig, of het nu bewolkt is of niet. Wij hebben zonlicht genoeg dus er valt genoeg zonne-energie op te wekken.

Zonne-energie produceren?

Van plan zonnepanelen aan te schaffen en profiteren van goedkope zonne-energie? Bekijk dan ook of u in aanmerking komt voor subsidie voor zonne-energie. Zo kunt u tot 15% terug ontvangen op de aanschaf van uw zonnepanelen.

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op uw dak kan u een aardig rendement opleveren en tegelijkertijd bespaart u hiermee op uw energiekosten. Vooral wanneer u meer zonnestroom produceert dan u nodig heeft kunt u uw overschot aan stroom terugleveren aan het elektriciteitsnet. Uw huidige energieleverancier moet u hiervoor een terugleververgoeding betalen. Ook het vergelijken van terugleververgoedingen kan lonen omdat ook deze verschillen per energieleverancier. Uw investeringskosten kunt u in een aantal jaren terugverdienen. Let wel op dat wanneer de energieprijzen laag zijn dat u er ook langer overdoet om uw investering terug te verdienen. Dus wanneer u offertes opvraagt van zonnepanelen kan het zo zijn dat deze fabrikant u een mooi voorstel doet. Houd er dan rekening mee dat financiële plaatje afhangt van de actuele energieprijzen.

Transitie naar duurzame energie is een feit

Zonne-energie is altijd voorradig in landen waar veelvuldig de zon schijnt. In Nederland is dat helaas niet altijd zo en in de uren dat de zon niet schijnt zult u toch stroom nodig hebben. In dat geval kunt u een beroep doen op uw energieleverancier die u dan de stroom levert wanneer de zon niet schijnt. Desondanks kan het zelf produceren van zonne-energie nog altijd aantrekkelijk zijn en in de toekomst zal het gebruik van zonnepanelen dan ook toenemen. We moeten met zijn allen namelijk overgaan op duurzame energie om ons klimaat te ontzien en te vergroenen en daar is zonne-energie geschikt voor.

4.4/10 - (89 stemmen)

Plaats een reactie