Zonneboiler

Met een zonneboiler voorziet u in de warm water voorziening in uw huis. Ook het verwarmen van de woning kan met een zonneboiler. De zonneboiler is dus eigenlijk een systeem die door middel van buizen de warmte door uw woning laat gaan. De zonneboiler is aangesloten op een collector deze collector vangt weer zonne-energie op. De zonne-energie correspondeert met een speciale vloeistof die vervolgens word getransporteerd door buizen. Dit kan met een druk gevuld systeem zijn of met een terugloopsysteem.

Verschillende zonneboilers

Bij druk gevuld kan de transportvloeistof onder druk worden gezet. De vloeistof kan dus door de buizen getransporteerd worden. Bij een terugloopsysteem vloeit de transportvloeistof weer terug in een opslagvat. Ook bestaat er een compacte variant van de zonneboiler. in dat geval zal de watervoorraad zich bevinden bij de collector op het dak.

Zon is van belang bij zonnecollector

Een zonnecollector dient altijd zo geplaatst worden waar voldoende zonlicht valt. De stand van de zon is dus erg van belang. Een zonnecollector behaalt geen rendement namelijk wanneer het op een schaduwrijke plek word geplaatst. Het beste plaatst u de collector op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten.

Subsidie voor zonneboiler aanvragen

Er is een subsidieregeling voor de aanschaf van een zonneboiler, heel handig wanneer u ook besluit om zonnepanelen te plaatsen. Er is een lijst beschikbaar waar zonneboilers in staan waarvoor u een subsidie kunt krijgen. De hoogte van de subsidie varieert van €800 tot en met €1400. U kunt een aanvraag doen bij de overheid en die verstrekt namens de Investeringssubsidie duurzame energie de subsidie. Let daarbij wel op dat u deze pas mag aanvragen als u de zonneboiler al heeft aangeschaft en volledig geïnstalleerd heeft. Bewaar uw betaalbewijs dan ook goed want de subsidie kan maximaal binnen 6 maanden aangevraagd worden.

Zonneboiler aanvraag goedgekeurd?

Uw aanvraag wordt dan getoetst aan de voorwaarden en wanneer deze goedgekeurd word kunt u het bedrag binnen een week tegemoet zien. Dankzij het gebruik van een zonneboiler kunt u uw gaskosten al met 50% verlagen. U kunt bijvoorbeeld ook uw huis isoleren waarmee u nog meer op uw gasverbruik kunt besparen. Het is zelfs zo dat wanneer u besluit twee verschillende isolatie materialen toe te passen dat u daarvoor extra subsidie ontvangt. Het isoleren van uw vloer helpt ook mee aan het verlagen van uw gaskosten. De besparing die u daarmee behaalt ligt ook op zo’n €750 per jaar. Kiest u daarbij voor het isoleren van uw ramen met bijv HR+++ glas? Dan bespaart u op jaarbasis al €240.

3.9/10 - (67 stemmen)

Plaats een reactie