Zonnepanelen in toekomst de concurrent van de energieleverancier

accu zonne-energie

Met de opkomst van de batterij die verschillende fabrikanten aan het ontwikkelen zijn kan zonne-energie straks op grotere schaal opgeslagen worden. Tegen 203o zal het aandeel uit zonnepanelen zo’n 8% bedragen. 

Particulier steeds minder afhankelijk van energieleverancier

Met het aanschaffen van zonnepanelen distantiëren bezitters zich van de energiemarkt omdat ze daarmee hun afhankelijkheid van elektriciteit verkleinen. De vraag naar energie zal afhangen van de geproduceerde elektriciteit. Dit kwam voort uit een onderzoek van het adviesbureau Roland Berger.

Geld sneller terugverdienen met zonnepanelen

In 2030 kunnen zonnepanelen dus een tegenstander worden in de energiemarkt. Voor huishoudens is het een manier om geld te besparen op de energierekening, en men verdient zijn rendement sneller terug dan wanneer het geld op een spaarrekening zou worden gezet. De prijzen van de zonnepanelen zullen naar verwachting alleen maar blijven dalen. Dit maakt het nog interessanter voor een koper die op zoek is naar zonnepanelen.

In 2014 waren er al 250.000 consumenten maar ook kleine bedrijven en projectontwikkelaars die een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen hadden van 1 gigawatt aan zonne-energie. Deze capaciteit kan vergeleken worden met twee kolencentrales die duurder in onderhoud zijn. Duitsland en België zullen zich op korte termijn sneller gaan ontwikkelen dan Nederland volgens het rapport van Berger.

Meer opslag mogelijkheden ontwikkelen

Er word momenteel hard gewerkt om oplossingen aan te dragen om zonne-energie dat overtollig is op te kunnen slaan. Energiebedrijven moeten hier op inhaken om de gaten in de verdienmodellen op te kunnen vangen.

Bron:Z24

Plaats een reactie