Zonnestroom

Zonnestroom is eigenlijk al heel oud. Vroeger bouwden de Grieken hun huizen al voorzien van dikke muren die vervolgens wit geschilderd werden. Wit is de kleur die zonlicht weerkaatst. Dit zorgde voor verkoeling in de huizen, en s’avonds wanneer het af begon te koelen was het behaaglijk warm omdat de muren de warmte vasthielden.

Mediteraanse huizen zijn licht geschilderd

Wanneer u Griekenland, Spanje of welk land in het mediterraanse gebied aandoet, valt u vast wel op dat de huizen op een bepaalde manier geschilderd zijn, veelal zijn ze wit of zalmroze gekleurd met van die mooie oranje dakpannen, gesierd door mooie dieproze struiken. Het is een mooi plaatje ” an sich ”. Maar het heeft een nuttige werking en is eigenlijk gewoon gratis zonnestroom.

Met zonnestroom bevordert u het milieu en op lange termijn uw portemonnee

Nederland is over de afgelopen jaren steeds actiever bezig gegaan om plannen en projecten te realiseren om duurzame energie op te wekken en zonnestroom hoort daarbij. U vervuilt het milieu niet en maakt geen gebruik van onze schaarse grondstoffen. Het is betaalbaarder geworden en de terugverdienperiode bij aanschaf is immens verkort.

Plaats een reactie