Elektriciteit

Elektriciteit ook wel stroom genoemd word gemaakt door elektronen die bewegen, doordat de elektronen bewegen komt er energie vrij. Ook heb je statische elektriciteit,  deze word veroorzaakt door een hoge spanning waar geen tot weinig stroom is.


De ongelijke verschillen tussen elektronen en protonen trekken dan statische elektriciteit aan. Onweer bijvoorbeeld is statische elektriciteit en de daaruit voortvloeiende bliksem is de ontlading. Pas gewassen haar is ook een mooi voorbeeld ervan, de wrijving met de droge huid en het natte haar zorgen voor statische ontlading.

Elektriciteit komt van het woord elektron, Grieks voor barnsteen, met barnsteen en de wrijving over een wollen trui wek je statische elektriciteit op.

Meer over elektriciteit

Wij gebruiken elektriciteit of stroom in huis en dragen hiervoor iedere maand kosten af aan onze energiemaatschappij. Het vergelijken van de prijzen elektriciteit gebeurd dagelijks en er zijn al velen voor u overgestapt naar een andere energiemaatschappij. U kunt tot een paar tientjes per maand besparen op de kosten van uw elektriciteit en per jaar wel een paar honderd euro. EnergieVergelijking.nl heeft alle kosten elektriciteit in haar energievergelijker opgenomen zodat u in een oogopslag ziet wie u de voordeligste aanbieding doet.


Plaats een reactie