Qwint Energie

qwint tarievenWilt u graag meer weten over de energieleverancier Qwint? Dan kunt u zich op deze pagina inlezen over deze energiemaatschappij. U leest hier onder andere over de actuele tarieven, de duurzaamheidsscore en de contactgegevens. Als u wilt kunt u ook direct overstappen naar deze energieleverancier.

Qwint Energy informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Qwint

Qwint doet het naar eigen zeggen anders dan alle andere energiemaatschappijen. Persoonlijke aandacht voor de klant is hetgeen waar het bedrijf zich in onderscheidt. Het bedrijf streeft naar de hoogste klanttevredenheid onder energiemaatschappijen. Ook levert het bedrijf alleen groene energie. U heeft daarmee dus ook niet de mogelijkheid om grijze energie af te nemen bij deze onderneming.

Op de website van het bedrijf heeft u niet de mogelijkheid om direct tarieven in te zien. Het bedrijf wil graag prijzen op maat geven aan hun klanten. U kunt dus een vrijblijvende offerte aanvragen via de website. De huidige website van Qwint geeft echter wel een onoverzichtelijke indruk.

Actuele tarieven van Qwint

De actuele tarieven van Qwint zijn niet bekend. Dat heeft ermee te maken dat de energiemaatschappij prijzen op maat aanbiedt. Naar eigen zeggen zegt Qwint wel voordelig te leveren, zonder eenmalige welkomstkortingen. Het bedrijf zou altijd voordelig leveren.

Wilt u niet wachten tot u een offerte ontvangt, maar wilt u live de actuele tarieven met elkaar vergelijken? Bekijk hieronder de actuele tarieven van alle energiemaatschappijen! Vul uw postcode + huisnummer en verbruik in om de energietool te personaliseren.

Advies op maat

Qwint maakt op haar eigen website geen prijzen bekend. U zult daarom een offerte-aanvraag moeten indienen via de website van het bedrijf. Daarmee hebben zij alleen offertes op maat en kijken zij wat het beste bij uw situatie past.

Wel heeft deze energieleverancier een aantal standaard energiepakketten. Zo bieden zij een standaard modelcontract aan, met een onbepaalde looptijd met een opzegtermijn van een maand. Er worden variabele prijzen gehanteerd. Daarnaast heeft u de keuze uit een vast contract met een vast energietarief. De looptijd van de contracten zijn een, twee of drie jaar.

Groene energie

Deze energieleverancier levert uitsluitend groene energie. De opgewekte energie komt voort uit waterkracht en windenergie en dat maakt het een duurzame energieleverancier. Immers zijn dit onuitputtelijke bronnen die nooit op raken.

Normaal- en daltarief

Als u thuis een dubbele meter heeft, kunt u kiezen voor een dubbeltarief. Gedurende de nacht, de weekenden en de feestdagen betaalt u dan het daltarief. U betaalt het normaal tarief gedurende de doordeweeks dagen van 07.00 tot 21.00 (of 23.00) uur. De energieleverancier heeft geen invloed op deze tijden: dit wordt namelijk bepaald door uw netbeheerder.

De verschillen tussen het normaal- en daltarief zijn in de laatste jaren sterk afgenomen. U kunt er daarom ook beter voor kiezen om te besparen via andere wegen, zoals energiezuinige apparaten of slimme apparatuur.

De slimme meter

Ieder Nederlandse huishouden moet voor eind 2020 worden voorzien van een slimme meter. Deze wordt gratis bij u thuis geplaatst. U kunt nagaan bij uw netbeheerder wanneer uw huis ‘aan de beurt is’. Wilt u daar niet op wachten? Dan kunt u voorrang aanvragen. Daar zijn wel kosten aan verbonden: 72,60 euro.

De slimme meter is een ontzettend handig apparaatje. Dit model werkt net als een analoge meter, maar heeft nu de mogelijkheid om de meterstanden automatisch door te sturen. Dat heeft als grote voordeel dat u nooit zelf meer energiestanden hoeft door te geven. Tevens hoeft er geen meteropnemer meer langs te komen. Ook ontvangt u een maandelijks of tweemaandelijks rapport van uw energieverbruik. Daarmee heeft u meer inzicht op uw energielasten en zodoende kunt u weer gemakkelijk besparen.

Terugleververgoeding

Bezit u uw eigen zonnepanelen? Dan wekt u ook energie op. Als u meer opwekt dan dat u daadwerkelijk verbruikt, kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. Dat betekent dat u stroom terug levert aan het net. Hier ontvangt u een vergoeding voor van de energieleverancier. De terugleververgoeding is gelijk aan het kale leveringstarief. De btw en belastingen krijgt u niet terug.

Slimme thermostaat

Qwint heeft geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u een universele slimme thermostaat bestellen via onder andere Coolblue. Deze kunt u dan (laten) aansluiten op uw slimme meter en daarmee heeft u een uitgebreider inzicht op uw energieverbruik. Tevens leert de slimme thermostaat u kennen: als u niet thuis bent, wordt de verwarming automatisch omlaag gezet. Bent u wel thuis? Dan gaat de verwarming weer een standje omhoog. Zo kunt u gemakkelijke energie besparen.

Betaalmethoden

Als u klant wordt bij Qwint, wordt er een termijnbedrag vastgesteld. Deze maandelijkse betaling wordt automatisch van uw rekening afgeschreven middels automatische incasso. U kunt ook betalen per acceptgiro, maar dan betaalt u wel 1,50 euro administratiekosten per factuur. Afhankelijk van uw verbruik wordt er aan het einde van het jaar gekeken of u geld terugkrijgt of moet bijbetalen.

Meterstanden doorgeven bij Qwint Energie

Heeft u een brief ontvangen van Qwint Energie over het doorgeven van de meterstanden? Dan kunt u de meterstanden doorgeven via de website van het bedrijf. Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u uw meterstanden niet door te geven. Qwint Energie zal deze namelijk op afstand voor u uitlezen. Heeft u een slimme meter, maar heeft u toch een brief ontvangen? Dan kan het zijn dat u geen toestemming hebt gegeven aan deze energiemaatschappij voor het uitlezen van de meterstanden. In dat geval zult u het dus tevens online moeten doorgeven. Heeft u wel toestemming gegeven? Dan gaat er waarschijnlijk iets fout met de slimme meter. Mocht dat het geval zijn, kunt u contact opnemen met de netbeheerder. Zij kunnen het probleem voor u oplossen.

Grootverbruikers hoeven geen meterstanden door te geven. Dit wordt namelijk uitgelezen door de regionale netbeheerder. Qwint Energie ontvangt die standen van de netbeheerder.

Uw contract bij Qwint opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Qwint opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van deze energieleverancier. De contactgegevens van het bedrijf staan genoteerd onderaan deze pagina. De contracten met onbepaalde looptijd kunnen op ieder moment worden opgezegd. Dat geldt niet voor de contracten met een bepaalde looptijd. Als u dit contract echter wel te vroeg opzegt, ontvangt u een overstapboete.

Tip: als u echter overstapt naar een nieuwe energiemaatschappij, hoeft u uw huidige contract niet op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier namelijk voor u.

Opzegtermijn

Qwint hanteert een standaard opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Overstappen met boete naar Qwint?

Wilt u graag overstappen naar Qwint, maar heeft u een boete gekregen van uw voormalige energieleverancier? Dan dient u deze zelf te betalen. Qwint neemt de overstapboete namelijk niet over.

Benieuwd naar welke energieleveranciers de boete wel overnemen? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik overstappen?

Als u wilt overstappen naar Qwint, zult u naar de website van het bedrijf moeten navigeren. Hier kunt u een offerte op maat aanvragen op basis van uw verbruik en woonplaats. Naar eigen zeggen levert het bedrijf tegen scherpe tarieven met een persoonlijke service.

Vergelijkt u echter liever verschillende energieleveranciers? En wilt u daar ook graag een welkomstkorting bij ontvangen? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige energievergelijker. Hier worden de meeste energieleveranciers in getoond. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis daarvan kan de energievergelijkingstool het aanbod personaliseren.

U heeft bovendien nog de mogelijkheid om te filteren op duurzaamheid, type contract en contractperiode. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast tarief. U profiteert dan namelijk maximaal van de welkomstkorting. Wel is het dan belangrijk dat u na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energiemaatschappij. Zo kunt u ieder jaar weer profiteren!

Zodra u een geschikt contract hebt gevonden, kunt u klikken op ‘aanvragen’. Vanaf dat punt hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te voeren. U ontvangt een bevestiging van de energiemaatschappij en vanaf dat moment heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Profiteer van de handige overstapservice

Zodra de 14 dagen wettelijke bedenktermijn zijn verstreken, krijgt u nog te maken met de opzegtermijn bij uw oude energieleverancier. Binnen deze periode worden er aantal zaken geregeld. Zo wordt uw oude contract opgezegd door uw nieuwe energieleverancier. Daarnaast zullen beide energieleveranciers nog vragen naar de meterstanden. Uw oude leverancier gebruikt deze gegevens voor de eindafrekening, terwijl uw nieuwe maatschappij dit gebruikt voor de vaststelling van de termijnbedragen.

Sommige consumenten zijn bang dat zij zonder gas en stroom komen te zitten. Gelukkig is niets minder waar, want de twee energieleveranciers spreken met elkaar af wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract in gaat. Zo weet u ook zeker dat u nooit tegen dubbele energiekosten aanloopt. Dat maakt het overstappen tegenwoordig ook zo ontzettend eenvoudig.

Waarborgsom voor risicoklanten

Qwint laat door een externe partij een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Mocht u eerder betalingsproblemen hebben gehad bij uw vorige leverancier, zal Qwint een waarborgsom in rekening brengen. De hoogte van deze waarborgsom is afhankelijk per situatie.

Tip: bekijk ook ons overzicht met energieleveranciers zonder waarborgsom.

Hoe kan ik Qwint bereiken?

Op de website van Qwint is er standaard een veel gestelde vragen lijst beschikbaar. Hier kunt u eventueel ook altijd nog kijken naar vragen en antwoorden. Staat uw vraag en/of antwoord hier niet bij? Dan kunt u ook gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf.

Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur is het bedrijf bereikbaar op het nummer 074 – 250 06 08. U betaalt daarvoor het lokale tarief. Stuurt u liever een mail naar het bedrijf? Dan kunt u rechtstreeks mailen naar info@qwint.nl

De bedrijfsgegevens van Qwint zijn als volgt:

Qwint B.V.
Postadres
: Postbus 856, 7550 AW Hengelo
E-mailadres: info@qwint.nl
Telefoonnummer: 074 – 250 06 08 (lokaal tarief, werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur)
KvK-nummer: 08 14 96 70
Btw-nummer: NL8169.56.285.B01
Rekeningnummer: NL69 RABO 0137 7841 12
BIC: RABONL2U

Voor verdere exacte voorwaarden over Qwint kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Vragen of een reactie plaatsen?

Heeft u nog vragen over deze energiemaatschappij? Of heeft u nog vragen met betrekking tot onze dienstverlening of website? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij aanwezig van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Uiteraard horen we graag van u. Tevens heeft u de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Ook andere bezoekers kunnen uw reactie dan meelezen.

Vergelijk Qwint energy met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat ook uw stem achter!

Plaats een reactie