Scholt Energy

scholt energie tarievenWilt u graag meer weten over de energieleverancier Scholt Energy? Dan kunt u zich gemakkelijk inlezen over de energiemaatschappij op deze pagina. U treft hier informatie over onder andere de tarieven, de duurzaamheidsscore, de betaalmethoden en de de contactgegevens.

Scholt energy informatie

[child_pages more=”Lees meer” use_custom_title=”custom_cc_title” orderby=”title” order=”ASC” hide_excerpt=”true” list=”true” cols=”2″]

Over Scholt Energy

Scholt Energy is een zakelijke energieleverancier. Het bedrijf levert energie voor de zakelijke markt in Nederland, Duitsland en België. Naar eigen zeggen wil het bedrijf niet de grootste energieleverancier worden, maar wél de beste. Van oorsprong is Scholt Energy een familiebedrijf. Daar is de dienstverlening ook zo op aangepast: men biedt advies op maat met een vertrouwd aanspreekpunt.

Actuele tarieven

Indien u een contract wilt afsluiten bij Scholt Energy, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Zij bieden namelijk alleen offertes op maat én zijn onder andere om die reden niet opgenomen in de vergelijkingstool. U heeft dus ook niet de mogelijkheid om deze energieleverancier te vergelijken met andere (zakelijke) energieleveranciers.

Wilt u echter toch liever direct prijzen inzien van energieleveranciers? Dan kunt u hieronder energie vergelijken met behulp van onze vergelijkingstool. Voer hierbij uw postcode + huisnummer en (geschatte) verbruik in. Op basis daarvan kunt u direct bekijken wat u op jaarbasis ongeveer kwijt bent aan uw gas- en lichtlasten. Als zakelijke klant kunt u de instellingen wijzigen van consument naar zakelijk. Dan vergelijkt u namelijk alleen zakelijke energiecontracten.

Bekijk hieronder alle aangemelde energieleveranciers in de energievergelijker:

Is Scholt Energy een duurzame energieleverancier?

Scholt Energy levert zowel grijze als groene stroom. Daarmee is het bedrijf niet een volledig duurzame energieleverancier te noemen. Wel heeft deze energieleverancier twee bedrijfstakken die zich inzetten voor een duurzamere samenleving: Scholt Renewable Energy en Scholt Cold Control. Eerstgenoemde investeert in projecten om meer duurzame energie op te wekken. Het andere project adviseert bedrijven met koelingsinstallaties en hoe men daarin mee kan besparen.

Normaal- en daltarief

Als u zich aanmeldt bij deze energieleverancier, heeft u keuze uit een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij een dubbeltarief wordt er gerekend met twee tarieven: de normale uren en de daluren. Gedurende de daluren betaalt u minder per kWh stroom dan gedurende de normale uren.  In Noord-Brabant en Limburg gaan deze daluren in om 21.00 uur op doordeweekse dagen. Om 07.00 uur op doordeweekse dagen eindigen deze daluren. In de rest van Nederland gaan de daluren pas in om 23.00 uur op doordeweekse dagen en eindigen deze om 07.00 uur. Ook gedurende de weekenden en de officiële feestdagen geniet u van het daltarief. Wilt u hier gebruik van maken? Dan is een dubbele meter wel een vereiste.

In de laatste jaren is het verschil tussen het normaal- en daltarief wel sterk afgenomen. Als u echt wilt besparen op uw energielasten, is het raadzaam om te kiezen voor andere methodes. Hierbij kunt u denken aan het aanschaffen van energiezuinige apparaten of het (beter) isoleren van uw woning.

Slimme meter

Voor eind 2020 worden alle Nederlandse bedrijven voorzien van een slimme meter. Dit digitale apparaatje zorgt ervoor dat de meterstanden op afstand kunnen worden uitgelezen door de energieleverancier. Het voordeel daarvan is, is dat u de meterstanden zelf niet meer hoeft door te geven. Bovendien heeft u een betere controle op uw energie-uitgaven, want u ontvangt namelijk maandelijks of tweemaandelijks een rapport van Scholt Energy met uw energieverbruik. Zo houdt u een beter inzicht in uw bedrijfskosten. Grootzakelijke ondernemingen krijgen de slimme meter voor alle kleinverbruikaansluitingen binnen het bedrijf. Kleinere ondernemingen ontvangen, net als huishoudens, een slimme meter.

Salderen met zonnepanelen

Beschikt uw bedrijf ook over zonnepanelen? Dan produceert u dus ook uw eigen energie. Indien u meer opwekt dan dat u verbruikt met uw bedrijf, kunt u profiteren van de salderingsregeling. De exacte teruggave per prijs kWh kunt u opvragen bij Scholt Energy.

Slimme thermostaat

Scholt Energy heeft zelf geen slimme thermostaat op de markt gebracht. Het is echter wel mogelijk om een universele variant aan te schaffen. Deze kunt u gemakkelijk (laten) plaatsen in uw bedrijf. Aan de hand daarvan kunt u gemakkelijker besparen op uw energielasten. Dat betekent minder uitgaven en daarmee ook meer winst uit uw onderneming. U heeft de investering er snel weer uit.

Betaalmethoden

U kunt bij Scholt Energy op twee manieren uw rekeningen voldoen: per automatische incasso of per factuur. Maandelijks betaalt u een voorschot voor het termijnbedrag voor de volgende maand. Na twaalf maanden wordt er een jaar– of eindafrekening opgemaakt. Aan de hand daarvan weet u of u moet bijbetalen of geld terugkrijgt.

Meterstanden doorgeven bij Scholt Energy

De meterstanden doorgeven bij Scholt Energy hoeft alleen wanneer deze energiemaatschappij daarnaar vraagt. Als u dit verzoek heeft ontvangen, kunt u de meterstanden gemakkelijk online doorgeven via de website. Hiervoor heeft u een opnamekenmerk nodig. Deze vindt u terug in de mail die u heeft ontvangen van de energieleverancier.

Indien u beschikt over een slimme meter, hoeft u geen meterstanden door te geven. In dit geval kunnen deze namelijk op afstand worden uitgelezen. Ontvangt u toch een verzoek van Scholt Energy? Dan kan het zijn dat u geen toestemming hebt gegeven voor het uitlezen van de meterstanden. Ook kan het zijn dat er een technische storing is. In dat geval kunt u contact opnemen met uw netbeheerder.

Uw contract bij Scholt Energy opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Scholt Energy opzeggen? Dan kunt u dat gemakkelijk aangeven bij de klantenservice. Houd wel rekening met uw huidige contractperiode en houd tevens rekening met 30 kalenderdagen opzegtermijn. Indien u wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier, hoeft u uw energiecontract echter niet op te zeggen. Dat doet de nieuwe energieleverancier namelijk geheel gratis voor u! Wel zo gemakkelijk.

Overstappen met boete?

Het is onbekend of Scholt Energy de overstapboete overneemt. Daarover is niets te vinden op de website van het bedrijf. Waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat zij offertes op maat maken. U kunt daarom verzoeken dat zij de overstapboete overnemen, indien u een offerte indient bij deze energieleverancier.

Tip: bekijk ook ons overzicht met energieleveranciers die de overstapboete overnemen.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is tegenwoordig erg gemakkelijk. Indien u wilt overstappen naar Scholt Energy, zult u rechtstreeks naar de website van het bedrijf moeten navigeren. U heeft namelijk niet de mogelijkheid om daarvoor onze vergelijkingstool te raadplegen.

Vergelijkt u liever energieleveranciers met behulp van onze vergelijkingstool? Dan kunt u gebruikmaken van de energievergelijker. U treft hier altijd actuele prijzen en zodoende weet u ook precies welke energieleverancier het goedkoopste is. Vul hierbij bij voorkeur uw huisnummer + postcode en verbruik in. Op basis daarvan zal deze tool de jaarlijkse kosten personaliseren.

Bovenin de vergelijkingstool kunt u schakelen tussen consumenten en zakelijk. Wilt u graag een duurzame energieleverancier voor uw bedrijf? Dan kunt u dat ook selecteren bij de opties.

Heeft u een geschikt energiecontract gevonden? Dan hoeft u alleen maar te klikken op ‘aanvragen’. Vervolgens voert u uw bedrijfsgegevens in en ontvangt u een bevestiging van de gekozen energiemaatschappij. Vanaf dat punt heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Overstapservice

Zijn de 14 dagen wettelijke bedenktermijn verstreken? Dan profiteert u vervolgens van de handige overstapservice. Deze service is kosteloos en maakt het overstappen ontzettend eenvoudig. Zo hoeft u bijvoorbeeld uw oude energiecontract niet zelf op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dat voor u.

Beide energieleveranciers zullen nog vragen naar de meterstanden. Deze zijn nodig voor de eindafrekening en voor de vaststelling van de termijnbedragen. Verder hoeft u niets te doen: u hoort van de nieuwe energieleverancier wanneer het nieuwe contract exact in gaat. Zo weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom komt te zitten.

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal het bedrijf een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Heeft u in het verleden moeite gehad met het betalen van de maandelijkse termijnen? Dan kan Scholt Energy een waarborgsom in rekening brengen. De waarborgsom is gelijk aan maximaal zes maanden het termijnbedrag. Exacte bedragen staan niet vermeld op de website of in de algemene voorwaarden van het bedrijf. Naar eigen zal Scholt Energy een redelijk bedrag vragen.

Bent u benieuwd naar de energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan op deze pagina ons handige overzicht.

Hoe kan ik Scholt Energy bereiken?

Wilt u graag contact opnemen met Scholt Energy? Dan kunt u dat op twee manieren doen: per telefonisch contact of per mail. Het telefoonnummer van deze energieleverancier is 040 368 12 23. Op werkdagen is het bedrijf bereikbaar van 08.30 tot en met 17.00 uur. Wilt u het bedrijf buiten de openingsuren contacteren? Dan kunt u er ook voor kiezen om een mail te sturen. Het e-mailadres is info@scholt.nl

De bedrijfsgegevens van Scholt Energy zijn als volgt:

Scholt Energy Control bv
Bezoekadres:
Parallelweg Oost 35, 5555 XA Valkenswaard
Postadres:
Postbus 418, 5550 AK Valkenswaard
Telefoonnummer:
040 368 12 23
E-mailadres:
info@scholt.nl
KvK-nummer:
17 17 57 81
Btw-nummer:
NL.814.224.581.B01
Rekeningnummer:
NL27.RABO.0135.4602.63

Benieuwd naar andere voorwaarden van deze energieleverancier? Dan kunt u de officiële website van het bedrijf raadplegen. Op de service-pagina van het bedrijf vindt u onder andere nog informatie over de algemene voorwaarden, de energiebronnen, belastingen, netbeheer, meterstanden, kwaliteitscriteria en het Scholt Online programma.

Reactie plaatsen of contact met ons opnemen?

Wilt u graag nog meer informatie over Scholt Energy? Of heeft u soms enkele vragen over het gebruik van onze website? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Gedurende deze uren helpen wij u uiteraard dan ook graag. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om hieronder een reactie te plaatsen. Zodra wij uw reactie goedkeuren, is de reactie zichtbaar voor alle bezoekers op deze pagina. We zien uw opmerkingen, vragen en/of reacties graag tegemoet.

Vergelijk Scholt energy met andere energieleveranciers

[child_pages siblings=”true” show_current_page=”false” orderby=”title” order=”ASC” list=”true” cols=”2″]

Wilt u Scholt Energy beoordelen? Dan kunt u hieronder een sterrenbeoordeling achterlaten.

Plaats een reactie