Verwarmingskosten

Betaalt u veel te veel voor uw verwarmingskosten? Dit kan kloppen na afgelopen winter, we hebben langer dan normaal onze verwarming aan gehad. Dus hebben we redelijkerwijs ook veel meer gas verbruikt. Maar bij het aangaan van een gascontract betaalt u een vast tarief voor bijvoorbeeld een jaar, of 2 jaar. In die tussentijd zijn de tarieven alweer gewijzigd. En de gasprijzen zijn gedaald. Daarom is het wel zo verstandig om uw verwarmingskosten opnieuw te herzien.

Verwarmingskosten afhankelijk van uw verbruik

De verwarmingskosten zijn uiteraard afhankelijk van hoe hoog u uw thermosstaat zet, ook geldt hier hoe langer u de verwarming aan laat staan hoe meer u verbruikt dus ook meer betaalt. Mensen die buitenshuis werken hoeven de verwarming overdag dan ook niet aan te zetten, dit scheelt aardig in het verwarmen van uw huis. Zet uw thermosstaat dan ook pas aan wanneer u daadwerkelijk thuis bent, ook kunt u uw thermosstaat zo instellen dat hij automatisch op gezette tijden aangaat en weer uit.

Bekijk verwarmingskosten per energieleverancier

Er zal altijd een aanbieder zijn die goedkopere verwarmingskosten beloofd. Iedere energieleverancier hanteert zijn eigen tarieven dus er zal altijd een aanbieding tussen zitten die u aanstaat. Per energieleverancier verschillen de kosten voor uw gas namelijk, en wanneer u deze kosten naast elkaar ziet in het maken van energievergelijking kunnen deze kosten enorm verschillen. U kiest waarschijnlijk voor het goedkoopste gasproduct wat logisch is, want dat betekent dat u na de verhuizing een stuk minder per maand gaat betalen.

Verlaag uw gaskosten en vergelijk gas

Het verlagen van de verwarmingskosten hoeft niet een ingewikkelde klus te zijn, u zorgt dat u uw verbruik in stroom en gas weet en met die informatie komt u al heel ver. Dan pakt u uw huidige tarief erbij en vergelijkt deze met de actuele gastarieven. Schrik niet want het kan zo zijn dat de getoonde tarieven ineens een stuk lager zijn. Dit is meestal het geval bij mensen die bijvoorbeeld in 2013 een energiecontract hebben afgesloten of zelfs nog nooit die overstap hebben gemaakt. Bespaar op uw verwarmingskosten en bereken nu op Power.nl

Plaats een reactie