Woonbond

Deze landelijke vereniging is er voor de huurders. De woonbond helpt huurders met allerlei problemen omtrent hun huurwoning. Ze zetten zich in voor een betaalbare huur. Ook voor woningen die leefbaar zijn in veilige wijken. Huurders kunnen een persoonlijk lidmaatschap aanvragen. Ze geven ook allerlei brochures uit waarin de rechten van huurders en verhuurders in staan. Ze zijn te bestellen in hun webwinkel.

Lid worden van de Woonbond kan helpen

Men kan de Woonbond steunen door lid te worden. Zij in ruil staan u met juridisch advies bij als u een geschil heeft met uw verhuurder. Er bestaat dan ook de mogelijkheid om een beroep te doen op het proefprocesfonds. Vier keer per jaar ontvangt u van de Woonbond de Huurwijzer. Het lidmaatschap kost u dan €36,80 per jaar. De bond zet zich dan ook voor verschillende zaken in. Zij doen onderzoek voor u en plaatsen dan op de website. In de vraagbaak kunt u de meeste vragen omtrent de huur raadplegen.

Zo zijn er huurders die huren van particuliere verhuurders of huisjesmelkers. Zij bewonen vaak slecht geïsoleerde woningen. Door de slechte isolatie krijgt men dan vaak met te hoge energiekosten te maken. De Woonbond strijdt daar dan ook tegen al dan nog niet altijd met het gewenste succes. Wel kunnen zij helpen bij een tijdelijke huurbevriezing wanneer de woning niet op orde is. Denk aan schimmel en slechte kozijnen. Voorts kan een bewoner de verhuurder dwingen om de woning te verbeteren.

Woonbond komt op voor huurders

In de huursector komen helaas nog wel zaken voor waarbij de huurder het onderspit delft. Vaak weten ze dan niet wat ze te doen staat. Bijvoorbeeld een woning die in een erbarmelijke staat verkeert. Of hoe zit dat met bemiddelingskosten? Wat mag en wat mag niet? Daarvoor is ook de huurderslijn. Huurders kunnen hier telefonisch hun vragen stellen. De medewerkers kunnen u dan van advies voorzien.

Als belangenbehartiger voor huurders komt de Woonbond dus voor ze op. Ze hebben dan ook meerdere successen behaald. Denk dan aan het recht op huurtoeslag. Of het strijden voor onterechte bemiddelingskosten. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat huren niet teveel mogen stijgen. Er komen zoveel verschillende problemen voor in de huursector dat consumenten soms met de handen in het haar zitten. Als lid kunt u dus hulp krijgen van de Woonbond. Samen staan jullie toch sterker.

Adresgegevens

  • Nieuwe Achtergracht 17
  • 1018 XV Amsterdam
  • www.woonbond.nl
  • info@woonbond.nl
  • Huurderslijn: 020 – 551 77 55

Plaats een reactie