Kantoor aan huis? Bespaar energie met deze tips!

Heeft u een kantoor aan huis? Of heeft een bepaalde werkkamer waar u (een gedeelte van) uw werkzaamheden verricht? Dan kunt u naar alle waarschijnlijkheid nog veel besparen! Het kantoor kan dan ook eens een uurtje eerder dicht. Lees onze handige tips.

Computer

Wist u dat een laptop minder energie verbruikt dan een vaste computer? Vindt u het wel fijn om op een laptop te werken, ook omdat u deze dan ook altijd overal mee naar toe kan nemen? Overweeg dan om te werken op de laptop in plaats van een vaste computer. Een vaste computer verbruikt, zoals gezegd, meer stroom en zodoende kunt u alweer gemakkelijk besparen.

Werkt u toch liever op uw vaste computer? Zorg er dan voor dat u de computer op stand-by zet u, indien u deze niet gebruikt. Ook kunt u de helderheid iets omlaag zetten. Daarmee bespaart u ook energie.

Sluipverbruik

Heeft u verscheidene andere elektronische apparaten in uw kantoor aan huis staan, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat? Een koffiezetapparaat is bijvoorbeeld een van de sluipverbruikers. Als het mogelijk is, is het belangrijk dat u deze helemaal uitzet. Op stand-by zal het apparaat immers nog gewoon energie verbruiken. Ook kunt u de kabels van uw (werk)telefoon uit het stopcontact trekken, zodra uw smartphone helemaal is opgeladen. De opladers zijn namelijk ook sluipverbruikers.

Verwarming

Als u aan het werken bent, is het natuurlijk wel belangrijk dat het warm genoeg is. Uiteraard heeft u dan de verwarming aan gedurende de koudere dagen. Wist u echter dat u al aanzienlijk kunt besparen op de stookkosten door de thermostaat simpelweg een graadje lager te zetten? Pas uw kleding simpelweg aan het seizoen aan, zodat de verwarming niet onnodig hoog hoeft te staan.

Isolatie

Het is ook belangrijk dat uw kantoor aan huis goed geïsoleerd is. Goed geïsoleerde ruimtes worden namelijk minder snel koud in de wintermaanden. In de zomermaanden worden deze ruimtes daarentegen juist minder snel warm. Investeren in isolatie is dan ook zeker een aanrader.

Kantoor aan huis met zonnepanelen?

Heeft u echt een losse ruimte voor uw kantoor, bijvoorbeeld naast uw eigen huis? Heeft deze ruimte een eigen ingang én een eigen toilet? Dan kunt u ook overwegen om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen voor die ruimte. Heeft u daarentegen een werkkamer in uw huis? Dan kunt u ook overwegen om deze particulier aan te schaffen. Met behulp van zonnepanelen kunt u immers uw eigen energie opwekken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Zakelijk energiecontract?

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een zakelijk energiecontract, indien u een kantoor aan huis heeft. Echter hoeft dat u ook weer niet. Gelukkig hebben we daar een apart artikel voor geschreven. Bekijk maar eens dit artikel: ‘Zakelijk energiecontract als zzp’er?’.

Energie vergelijken?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook overwegen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Als u namelijk jaarlijks overstapt van energieleverancier, kunt u ook jaarlijks profiteren van flinke welkomstkortingen. Start daarom direct met energie vergelijken én bekijk wat u kunt besparen!

1 gedachte over “Kantoor aan huis? Bespaar energie met deze tips!”

Plaats een reactie